Yaz Aylarındaki Sıcaklarda Telefonunuzun Aşırı Isınmasını Engelleyin

Yaz Aylarındaki Sıcaklarda Telefonunuzun Aşırı Isınmasını Engelleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Yüksek işlemci özelliklerine ve bataryalara sahip telefonlar soğuk hava şartlarında bile aşırı ısınır ve performans sorunu yaşarken yaz aylarında akıllı telefon sıcaklığı havanın da etkisi ile birlikte 60 derecenin üstüne çıkabiliyor. 

Oyun oynarken ya da telefonunuzu uzun süre kullandığınızda telefonunuzun avcunuzu terletecek kadar ısınıyorsa hem güvenliğiniz hemde cihazınızın performansı açısından bazı önlemler almanızda fayda var. 

Telefonunuzun aşırı ısınmasını engellemek ya da daha aza indirmek için şunlara dikkat edebilirsiniz;

Yoğun ve yüksek ayarda kamera kullanımı

Çok yoğun ve yüksek ayarda kamera kullanımı telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olur. Yoğun kullanacağınız zamanlarda görüntü kalitesi ayarını ortalama bir şekilde ayarlayarak cihazınızın aşırı ısınmasını engelleyebilirsiniz.

Virüs taraması

Bazı zararlı yazılımlar ve dosyalar arkaplanda sizden habersiz cihazınızda işlem yapıyor ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Uygulama marketinden dilediğiniz bir antivirüs uygulaması indirerek telefonunuzda virüs taraması yapabilirsiniz.

Direkt gelen güneş ışığı

Özellikle araç içi kullanımlarda genelde torpidolar üzerine yerleştirilen araç içi tutucuları yerine klima peteklerine takılan tutucuları tercih ederek telefonunuzun direkt olarak güneşe maruz kalmasını engelleyerek aşırı ısınmamasını sağlayabilirsiniz.

Kılıf seçimi ve kullanımı

Telefonunuzla uyumlu olmayan kılıfların kullanımı da telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bunun için seçeceğiniz kılıfın telefonunuzla uyumlu olduğundan emin olun.

Şarj etme

Telefonunuzu gereğinden fazla şarjda bırakmamaya özen göstermelisiniz. Uzun süreli şarj işlemi telefonunuzun bataryasının ve dolayısı ile telefonunuzun ısınmasına neden olur.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)