Wi-Fi Direct Nedir? Nasıl Veri Transferi Yapılır?

Wi-Fi Direct Nedir? Nasıl Veri Transferi Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

WiFi Direct oldukça hızlı ve kendi mobil internetinizden kota harcamadan, iki tane Wi-Fi istemci cihazın, birbirine bağlanıp dosya transfer ağı kurmasıdır. Eskiden iki telefon arasında ücretiz veri aktarımı yapabilmek için kızılötesi kullanılırdı. Daha sonra Bluetooth kullanılmaya başlandı. Şimdilerde WhatsApp ya da mailler de yoğun olarak dosya gönderimi yapmak için kullanılıyor. 

Ancak çok daha hızlı ve mobil internet gerektirmeyen Wi-Fi Direct ile dosya gönderip alabileceğinizi de biliyor musunuz?

WiFi destekleyen iki cihaz, Wi-Fi Direct ile birbirine bağlandığında kablosuz bir ağ oluşturuluyor. Ve oluşturulan bu ağ ile cihazlar birbirine dosya transfer edebiliyor. Buradaki işlem tıpkı Bluetooth’taki işlem gibi. 

WiFi Direct’i kullanabilmeniz için dosya transferi yapacak olan iki cihazında Wi-Fi Direct’i desteklemesi gerekir. Eğer bu koşul varsa iki cihazı da WiFi ağına bağlamalısınız. 

Her iki cihazında bağlandığına emin olduktan sonra Wi-Fi ayarlarından, Wi-Fi Direct ağını açmalısınız. Böylece cihazınız ağda bulunacak ve her iki cihazı birbiriyle eşleştirmeniz gerekecek. Eşleştirme işleminden sonra paylaşma işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra paylaşmak istediğiniz dosyanın paylaşım seçeneklerine girin. Bu seçenekleri genel olarak Bluetooth bağlantı seçeneklerinin bulunduğu bölümlerde WiFi Direct seçeneğini ile görebilirsiniz. Wi-Fi Direct seçeneğini tıkladığınızda, paylaşım artık başlamış olacak. Bu durumda Wi-Fi hızında dosya aktarımı yapabileceksiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)