WhatsApp Konuşmalarınızı Otomatik Olarak Google Drive‹a Yedekleyin

WhatsApp Konuşmalarınızı Otomatik Olarak Google Drive’a Yedekleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

800 milyonun üzerindeki aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en popüler sohbet programı olan WhatsApp, artık sohbetleri ve fotoğrafları Google Drive üzerinden yedeklemenize izin veriyor.

WhatsApp daha önceden kullanıcılarının mesajlarını kendi bünyesinde yedekleme özelliğine sahip olmasına rağmen, yalnızca son 10 taneyi saklıyordu. Çevrimdışı bir yedekleme sistemi olan bu yöntem, kullanıcı başka bir telefona geçtiğinde mesajları otomatik olarak aktarmıyor ve yedeklemeye de ulaşılamıyordu. 

WhatsApp’ın son sürümüyle hayata geçen bu yeni özellikle birlikte, Google Drive’a gönderilen yedekler burada gizli klasörler altında saklanarak kullanıcı adına depolanıyor ve cihaz değişikliğinde ise yedeklenen eski sohbetlere rahatlıkla ulaşılabiliyor. Drive’a yüklenen WhatsApp yedekleri kullanıcıların Google hesabı kotasına işliyor. 

Android platformlarında da kullanılabilecek olan Google Drive’a yedekleme yöntemi sayesinde,  WhatsApp artık sohbetleri yedekleme adına daha kalıcı bir çözüme sahip oluyor. Böylece eski konuşmalar güvenle saklanabildiği gibi, herhangi bir silinme durumunda da tekrar yüklenebiliyor. Kullanıcılar, sohbet yedekleme sıklığını günlük, haftalık ya da aylık olarak belirliyor. Kullanıcıların belirlediği aralıklarda otomatik olarak yapılan yedekleme işlemiyle de cihaz değişikliklerinde kalınan yerden mesajlaşmaya devam edilebiliyor.

WhatsApp’ın son sürümünü Google Play’den ücretsiz olarak indirebilir ve sohbetlerinizi dilediğiniz gibi yedekleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)