VoWifi Nedir, Nasıl Yapılır?

VoWifi Nedir, Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

VoWifi, telefon şebekenizin yetersiz kaldığı anlarda Wi-Fi üzerinden sesli ve görüntülü telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan bir özellik. Şu anda sadece Turkcell’in sunduğu bu hizmet yakın zamanda Türk Telekom ve Vodafone tarafından da sağlanacak.

VoWifi’ın en dikkat çeken özelliği yapacağınız sesli görüşmenin HD kalitede olması. Wi-Fi hizmeti sunan uçaklarda, operatörünüzün çok az çektiği semtlerde, bodrum katlarda Wi-Fi üzerinden şebeke kalitesinde görüşme yapabileceksiniz. Ayrıca yaptığınız yurt dışı seyahatlerinde dolaşım için ekstra paket satın almadan Wi-Fi araması ile görüşmelerinize aynı kalitede devam edebilirsiniz. 

2017 itibari ile ülkemizde VoWifi özelliğine sahip cihazlar ise; iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE; Samsung S6, S6 Edge, S7 ve S7 Edge; LG G4 ve G5. Önümüzdeki günlerde yeni çıkacak telefonlarda bu özelliğin olması da bu listeyi yıllar sonra oldukça uzatacak gibi görünüyor.

Şu anda sadece Turkcell’in sunduğu VoWifi hizmetini başlatmak için HDSES yazıp 2200’a SMS göndermeniz yeterli.

Android akıllı telefonlarda VoWifi özelliği nasıl açılır/kapatılır?

Samsung cihazlarda VoWifi özelliğini açmak ya da kapatmak için Telefon – Daha Fazla – Ayarlar – WiFi Araması, LG cihazlarda Ayarlar – Ağlar – Çağrı Ayarları – WiFi Calling menüsünü ziyaret etmeniz ve seçiminizi yapmanız gerekiyor.

iPhone ve iPad’de VoWifi özellği nasıl açılır/kapatılır?

iPhone ve iPad’de Ayarlar – Telefon – WiFi ile Arama menüsü altında “Bu iPhone’da Wi-Fi ile Arama”yı açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)