Threads Nedir? Threads‹e Nasıl Kayıt Olunur?

Threads Nedir? Threads’e Nasıl Kayıt Olunur?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Son günlerde adını sık duyduğumuz Threads uygulamasının ne olduğuna dair hala bir fikriniz yoksa muhtemelen bu yazımızı okuduktan sonra fikir sahibi olacaksınız. Kısa süre önce açılan Threads uygulaması şimdiden 70 milyondan fazla kullanıcıya sahip oldu bile. Twitter’a rakip olaran gösterilen Threads, Twitter’a oldukça da benziyor. Gelin “Threads nedir?” yakından bakalım. 

Threads Uygulaması Nedir?

Threads, Meta’ya ait olan Instagram ile bağlantılı bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu sayede kullanıcılar Instagram uygulamasında kullanmış oldukları kullanıcı adları ile birlikte Threads’te hesap oluşturabilir ve takipçileriyle iletişimde kalmaya devam edebilir. Hatırlarsanız Threads’ın lansmanı tam da Twitter’ın geçici kısıtlama kararı aldığı bir dönemde yapıldı. Ve biraz da bu sayede 2022 yılında günlük 237.8 milyon kadar aktif kullanıcıya sahip oldu.

Threads Uygulamasına Nasıl Kayıt Yapılır?

Threads’e kaydolabilmek için Instagram bilgilerinizi kullanmanız yeterlidir. Kayıt işlemine başlamak için Instagram’da yer alan arama çubuğuna “Threads” yazmalısınız. Karşınıza çıkan buton ise sizi uygulamaya götürecektir. 

Threads ile 500 karaktere kadar olan gönderiler gönderebilmeniz mümkün. Hatta bunun yanı sıra 5 dakikaya kadar olan videoları ve giflerinizi de paylaşabilirsiniz. Uygulamanın adeta tweet atarmış gibi beğeni, yeniden gönderi gibi detayları bulunuyor. 

Threads’te Takip Edilmeyen Kişilerin Paylaşımları Neden Görünür?

Threads uygulamasında kullanıcılar kendi takip ettiği hesapların haricinde farklı kullanıcıların paylaşımlarını da görebiliyor. Tıpkı Instagram’da olduğu gibi kişilerin takip ettiği hesaplarla ve algoritmaya bağlı önerilerle ilgili. İlerleyen zamanlarda bu detay hakkında değişiklik olur mu bilinmez ama şu an için kullanıcılar bu önerileri görmek zorunda. 

Threads Uygulamasında Dm’den Mesaj Gönderilebilir Mi?

Uygulama, şu an için kullanıcıların birbirine mesaj göndermesini desteklemiyor. 

Threads Hesabı Nasıl Silinebilir?

Threads hesabını silmek isteyen kullanıcıların Instagram hesaplarını da silmesi gerekiyor. Şu an için bu konu üzerinde çalışılsa da, ne zaman kullanıcılara sunulacağı yönünde net bir bilgi yok. Ama isteyen kullanıcılar Threads profillerini devre dışı bırakarak, Instagram hesaplarını kullanmaya devam edebilirler. 

Threads’te Farklı Kullanıcı Adı Oluşturma

Threads uygulaması ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan biri de, farklı bir kullanıcı adı ile oturum açılıp açılamayacağı. Şu an için uygulama sadece Instagram hesabıyla oturum açmaya izin verdiği için mevcuttaki kullanıcı adınızı kullanmak zorundasınız. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)