Telefon Neden Hafıza Kartını Okumaz?

Telefon Neden Hafıza Kartını Okumaz?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonların depolama alanı çoğu zaman yetersiz kaldığından hafıza kartı kullanmak gerekebiliyor. MicroSD hafıza kartları depolama alanını genişleterek telefonunuzda çok daha fazla sayıda veri saklamanıza olanak tanıyor. Ancak kimi zaman telefonlar hafıza kartlarını görmeyebiliyor. Aslında bu durum tüm cihazlar için geçerli olabilecek bir risktir ve çok sık karşılaşılır. Elbette bu durumda uygulanabilecek bazı yöntemler var. Ancak öncesinde telefonların hafıza kartını görmemesinin nedenlerine göz atalım.

Hafıza kartının kirlenmesi

Hafıza kartının oksitlenmesi

Hafıza kartının bozulması

Hafıza kartının yuvadan çıkması

Telefonda meydana gelen bir arıza

Telefon Hafıza Kartını Görmüyorsa Bunları Yapın! 

İlk olarak hafıza kartını temizlemeyi deneyebilirsiniz. Telefonunuzdan hafıza kartını çıkarın. Üzerine küçük ve sarı renkte bir plaka göreceksiniz. Bu plakayı çok nazik bir şekilde temizleyin. Kuru bir bezle hafifçe silmeniz zaten üzerindeki kiri ve tozu almasını sağlar. Ancak temizlikte pamuk kullanmayın. Çünkü pamuk farkında olmasanız da partikül bırakabilir. Asla nemli ya da ıslak bez kullanmamanız gerektiğinin altını çizelim. 

Şayet bu sarı renkte manyetik plaka üzerinde oksitlenme meydana gelmişse okul silgisi kullanarak üzerindeki oksidi temizleyebilirsiniz. Ancak çok bastırmamaya ve manyetik alana zarar vermemeye özen gösterin. Çünkü bu alanda meydana gelebilecek bir hasar hafıza kartınızın kullanım dışı kalmasına sebebiyet verebilir. Silgi parçalarını ve kalan tozları temizlemek için sonrasında bez kullanın. Asla hafıza kartına üflemeyin. Çünkü nefesinizdeki nem bozulmalarına neden olabilir. 

Eğer temizliği dikkatlice yapmış olmanıza rağmen yine de telefonunuz hafıza kartını görmüyorsa biçimlendirme yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu işlemin hafıza kartındaki verileri sileceğini belirtelim. Mutlaka içerisindeki verileri daha önce yedeklemiş olmanız gerekiyor. Aksi halde veri kurtarma çalışmasının yapılmasına ve hafıza kartınıza profesyonel bir şekilde müdahale edilmesine ihtiyaç doğabilir. 

Hafıza kartını farklı bir telefona takarak okuyup okumayacağına göz atabilirsiniz. Çünkü telefonların yazılımda meydana gelen bazı sorunlar da hafıza kartının okunmasını önlüyor. Bu durumda sorun hafıza kartınızda değil, telefonunuzdadır. Anlamak için kartı farklı telefona takın. Eğer bu telefonda da hafıza kartı okunmuyorsa ve tüm bu yöntemler işe yaramadıysa hafıza kartınız bozulmuş olabilir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)