Telefon Fiyatları Ne Zaman Düşer?

Telefon Fiyatları Ne Zaman Düşer?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Yeni çıkan akıllı telefon modellerinden birini beğendiyseniz fiyatıyla da çok yakından ilgilenirsiniz. Özellikle internette farklı sitelerde telefonun fiyatlarını gözden geçiriyor olsanız da çok büyük bir fiyat farkı olmadığını kolaylıkla fark edebilirsiniz. Bu durumda telefon fiyatları düşer mi sorusunun yanıtına odaklanabilirsiniz. Elbette telefon modellerinin fiyatları bir süre sonrasında ucuzlayabiliyor.

Yeni Model Çıktığında

Özellikle aynı serinin bir üst modeli piyasaya sürüldüğünde beğendiğiniz telefon modelinin fiyatı  mutlaka düşecektir. Ancak aynı serinin bir üst modeli kullanılma sunulduğunda fiyatın yüzde kaç oranında ucuzlayacağı konusunda sizlere net bir bilgi vermemiz yanıltıcı olur. Çünkü kimi bazı modeller için fiyatlar %10 ila %20 düzeyinde ucuzlayabilirken bazı telefon modellerinin fiyatı ise yarı yarıya düşebiliyor. 

Bayram Öncesi

Akıllı telefon modellerinin fiyatlarının bayramlardan önce düştüğü de daha önce gözlemlendi. Ramazan Bayramı ya da Kurban Bayramı gibi özel günlerden önce telefonların fiyatları bir miktar ucuzlayabiliyor. Bu nedenle eğer yakın bir tarihte bayram varsa akıllı telefon modelini satın almadan önce bayramın gelmesini beklemenizde fayda var. Bu sayede ayırdığınız bütçeden ciddi bir oranda tasarruf elde etme imkânı yakalayabilirsiniz.

Okul Başlangıç Öncesi

Son olarak sizlere okulların açıldığı dönemde de telefon fiyatlarının ucuzladığı bilgisini aktaralım. Bu dönemde telefon alışverişlerinde bir artış meydana gelebiliyor.  Akıllı telefon üreticisi olan markalar yüksek oranda satış yapabilmek için fiyatlarında bir miktar indirim yapma kararı alıyor. Okulların açıldığı dönemi bekleyerek de daha uygun fiyatla beğendiğiniz telefon modelini satın alabilirsiniz. Son zamanlarda ekonomik sebepler ile ülkemizde ve genel olarak dünyada artan teknoloji ürünü fiyatları ülkemizde özellik ile oldukça fazla merak konusu. 

Ülkemiz sınırları içerisindeki akıllı cep telefonu yani Android ya da IOS işlemcili telefon kullanıcıları akıllı telefon fiyatları konusunda yaşanan artış sebebi ile telefonları alabilmek için bu konuda fikir sahibi olan kişilere telefon fiyatları ne zaman düşecek sorularını yöneltmekte. Bunun temel sebebi artık akıllı telefonların bir lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline gelmesi fakat son zamanlarda buna rağmen akıllı telefon satış fiyatı konusunda bir artış bulunmasıdır. 

Bir süredir önü kesilemeyen teknoloji ürünlerinde özellik ile de akıllı telefonlarda meydana gelen bu artış yeni bir telefon almak isteyen ya da yeni bir telefona ihtiyacı olan kişileri indirim zamanlarını beklemeye ve takip etmeye bir nevi mecbur kılmıştır. Yukarıda bahsedildiği gibi akıllı telefonlar yeni bir model çıktığında, bayram öncesi ve okul başlangıç öncesi çeşitli kampanyalar ya da durumlar sayesinde kalıcı ya da dönemlik olarak ucuzlamaktadır. 

Kalıcı ya da dönemlik ucuzlamalara bakılacak olur ise yeni bir model çıktığında ucuzlayan telefon modelleri en azından daha sonraki süreçte fiyat artışı gösterse bile yeni modelin altında bir fiyatta kalacaklardır. Diğer yandan okul başlangıç tarihi öncesinde ya da bayram öncesinde meydana gelecek ucuzlamalar ise dönemlik indirimler şeklinde akıllı telefonları etkileyecektir. Dönemlik olarak kullanıcılarına sunulan pek çok indirim bulunmaktadır.

Mevsimsel İndirimler

Akıllı telefon modellerini müşterilerine sunan telefon üreticileri ya da üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlayan satış firmalarını mevsimsel olarak akıllı telefonlarda fiyat indirimine gidebilir. Telefon üreticileri ya da satıcıları tarafından yapılan ilkbahar indirimleri, sonbahar indirimleri, kış indirimleri ya da yaz indirimleri gibi indirimlerde akıllı telefon ve telefon fiyatlarındaki artış sebebi ile alım yapamayan müşteriler bu dönemlerde telefon alışverişlerini gerçekleştirebilirler.

Yılbaşı İndirimleri

Yılın farklı zamanları satış firmaları ya da telefon üreticileri tarafından piyasaya sürülmüş ve piyasa da bulunan ürün fiyatlarında indirime gidilmesi bekleniyor. Tüm alışveriş merkezleri, teknoloji mağazaları, telefon üreticisi firmanın kendi mağazaları genellik ile birbirlerinden bağımsız olarak yılbaşlarında ürünlerinin fiyatlarında indirimlere giderler. 

Senenin son zamanları olması, telefon modellerinin güncellikten biraz daha uzaklaşması sebebi ile telefon fiyatlarında indirime giden firmalar cep telefonu fiyatları konusunda oldukça cüzi oranlara inebilirler.

Telefonlar ne zaman ucuzlar sorusuna bir cevap arayan kişilere kesin bir cevap verilemese de başlıklar ile belirtilen zamanlar içerisinde her yıl yaklaşık aynı tarihler içerisinde indirimler yapılmaktadır. Dünya üzerindeki her akıllı telefon kullanıcısı gibi ülkemiz sınırları içerisinde de her akıllı telefon kullanıcısı bu tarihlerde uygun fiyatlara alışveriş yapabilir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)