Telefon Bataryanızın Ömrünü Kısaltan Durumlar

Telefon Bataryanızın Ömrünü Kısaltan Durumlar
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Her ne kadar akıllı telefonlar için teknoloji sürekli gelişse de, bu ne yazık ki batarya performansı için geçerli olamayabiliyor. Günün uzun saatleri elimizde olan cep telefonlarının şarjı çoğu zaman bir günü bile çıkartmamıza izin vermiyor. Telefonu yeni aldığımız zamanki batarya performansı ne yazık ki ilk günkü gibi kalmıyor. Bataryadaki zamanla gelişen performans düşüklüğünün önüne tamamıyla geçilemese de, en azından bu süreci daha aza indirgeyerek biraz daha geciktirebilmek mümkün.

Telefon Bataryası Pil Sağlığı Neden Düşer?

Kalitesiz Şarj Aksesuarları

Şarj aleti çoğu kişi tarafından basit bir aksesuar olarak gözükse de halbuki önemli bir yere sahiptir. Kaliteli bir kablonun ve adaptörün telefonunuza bir zararı olmayacakken, kalitesiz ürünler telefonunuz için ciddi durumlara yol açabilir. Bu sebeple kablo ve adaptör konusunda kalitesine güvendiğiniz markalardan vazgeçmemeniz faydalı olacaktır.

Telefonun Isınması

Akıllı telefonlar ne yazık ki kendiliğinden soğutma fanı özelliğine sahip değillerdir. Bu sebepten dolayı telefonunuzu kullanırken aşırı şekilde ısınabilmektedir. Her ne kadar bu ısınma durumu size normal gibi gözükse de, aslında aşırı ısı telefonunuzun bataryası için tehlikeli olabilmektedir. Özellikle telefonunuz şarj oluyorken, telefonunuzla oyun oynuyorsanız şarj ömrünü kısaltmış olursunuz. 

Şarjınızın Tamamen Bitmesi

Telefonunuzu sürekli olarak şarj etmek ve boşaltmak telefonunuzun döngüsünü bozabilir. Telefonunuzun şarj döngünü %0 ‘dan başlatmamaya dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğunca telefonunuzu %20 ve %80 arasında şarjlı bir durumda tutmak en sağlıklısıdır. Her ne kadar bazı telefonlarda bunu takip edebilmeniz mümkünse de, siz yine de kontrolü elinizden bırakmayın. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)