Tatilde çantanızda olması gereken 10 şey

Tatilde çantanızda olması gereken 10 şey
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En sevdiğimiz yaz aylarının gelişi, tatil hazırlıklarını da yanında getirdi. Havaların ısınınca deyim yerindeyse karpuz kabuğu denizde düştü ve koca bir yılın yorgunluğunu atma ihtiyacı baş gösterdi. Keyifli bir tatili dört gözle bekleyenler, gideceği yeri çoktan seçti bile! Memlekette huzurlu bir dinlenmece, kampta özgür yürüyüşler ya da tatil köyünde eğlenceli dakikaları seçmiş olabilirsiniz. Tatil planınız ne olursa olsun çantanızda olmazsa olmaz 10 teknolojik eşyayı unutmamalısınız. Siz hazırlıklarınızı yapadurun, biz sizin için olmazsa olmazların listesini hazırladık bile. İşte tatilde yanınızdan ayırmamanız gerekenler listesi.

Şarj Cihazı:
Akıllı telefonunuzun şarjı ile sorun yaşadığınız bir tatil nasıl eğlenceli olabilir ki? Şarj cihazı, tatilde iletişimden kopmamanız için çantanıza almanız gerekenlerin en başında yer alıyor. Aman ha şarj cihazını unutayım demeyin; böyle bir ihtimal durumunda tatilin keyfini çıkaramaz, olmadık yerlerde şarj cihazı aramak zorunda kalırsınız.


Araç Şarj Cihazı:

‘Tatile aracımla giderim, molalarımı keyfime göre veririm’ diyenlerdenseniz, uzun yolculuklarda telefonunuzun yol arkadaşı araç şarj cihazına ihtiyacınız var demektir. Tatil yolculuğunda kaptan sizseniz, size yardımcı olacak telefonunuzun da şarj ihtiyacını eksik etmemelisiniz. 



 

 

Araç Kiti:

Araç kullanırken, bilinçsiz telefon kullanımı dikkat dağıtarak kaza riskini artırıyor. Araç kullanırken eliniz telefona gitmeden gelen aramaları görüp yönetebilmek için bir araç kitine ihtiyacınız var. Birçok özelliği bulunan araç kiti ile telefonunuz aracınıza bağlanıyor ve gelen aramaları ekranda göstererek, daha kontrollü kullanım sağlıyor. 


 

 

Araç Telefon Tutucu:
Bilmediğiniz bir mevkiye gidiyor olabilirsiniz yahut uzun zamandır görmediğiniz karayolları değişmiş olabilir. E tabi bu durumda navigasyon imdadınıza koşuyor. Navigasyonu nereye yerleştireyim diye düşünmenize gerek yok, araç tutucunuz navigasyonu size en uygun şekilde sabitleyecektir. Trafikte kullandığınız cihazın dikkatinizi dağıtmaması için araç tutucu kullanmak olmazsa olmazdır. 



 

Kulaklık:

Tatil için otobüs yahut tren biletinizi aldınız, peki ya şimdi? Elbette müzik sizin yol arkadaşınız olacak. Yolculuk boyunca etraftaki gürültüden kendinizi soyutlama adına kulaklığınızı yanınızdan ayırmamanızı öneririz.



Cep Telefonu Kılıfı:

Tatil giysileriniz çantanızda hazır beklerken telefonunuzu nasıl giydireceğinizi düşündünüz mü? Denizde keyifli vakit geçirirken olur ya telefonunuz kuma düşebilir ya da üzerine tuzlu deniz suyu gelebilir. Güneşte ihtiyacınız olan bir şapka gibi, sorunsuz bir tatil için de telefonun uygun bir kılıfa ihtiyacı vardır. Ayrıca yazlık kılıf modelleri ile de plaj kombininize uyum sağlayacak seçimler yapabilirsiniz.



Su Geçirmez Telefon Kılıfı:

‘Havuzda fotoğraf çok riskli’ dediğinizi duyar gibiyiz, haklısınız. Telefonun alabileceği küçük su damlaları bile hassas mekanızmasını etkileyebilir, cihazın bozulmasına yol açabilir. Burada su geçirmez telefon kılıfları devreye giriyor ve bu riski eğlenceye dönüştürüyor. Su altında fotoğraf çekmek ve deniz altı keşif yapmak isteyenlere su geçirmeyen telefon kılıflarını öneriyoruz.



Ekran Koruyucu Film / Cam:

Temiz hava ile baş başa kalıp, huzurla dinlenirken telefonunuza yeterli özeni göstereceğinizden şüpheliyiz. Tatilin akışın kapılıp telefonunuza hassasiyet göstermeyi bırakmanız durumunda cihaz ekranının çizilme ve yıpranma ihtimali oldukça yüksektir. Çantanızda bulunan güneş kreminin yanına bir de yedek ekran filmi ya da ekran koruyucu cam eklemelisiniz.Unutmayın cildiniz gibi telefonunuzun ekranının da korunmaya ihtiyacı var.



Yedek Batarya / Powerbank:

Tatili gece gündüz demeden dolu dolu yaşıyorsunuz, güzel de olmadık yerde şarjınız biterse ne olacak? Çantanızda her zaman olması gereken powerbank şarj cihazı ve prize gerek olmadan telefonunuzun şarj ihtiyacını karşılayacaktır. Trekking yürüyüşleri ya da uzun yolculuklarda da iletişimden mahrum kalmamanız için powerbank gereklidir. 




Data Kabloları ve Dönüştürücüler:

Tatil demek tabi ki bol fotoğraf demek. Telefonunuz yahut fotoğraf makinanız ile çektiğiniz eve dönmeyi beklemeden anında bilgisayarınıza yüklemek için data kablosuna ihtiyacınız olacak. Tatilde sınırlarınızı aşıp, yurtdışında gezilerdeyseniz, gittiğiniz ülkeye uygun priz dönüştürücü almalısınız. Aksi durumda yanınızda götüreceğiniz şarj cihazınız işe yaramayacaktır.





Selfie Çubuğu:

Selfie’siz tatil mi olur? Geniş bir manzarayı arkanıza alarak çekim yapmak  ya da toplu aile yemeğini tek bir kareye sığdırmak için uzun bir kola ihtiyacınız yok. En geniş açıları rahatlıkla alabilen Selfie çubuğu size yardım edecektir. Tatile yalnız çıktıysanız selfe çubuğu sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan, kendi çekimlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

 

 

Yurtdışı Prizi

Eğer yurtdışına bir tatil planlıyorsanız mutlaka yanınıza gittiğiniz ülkede telefonunuzu sorunsuz bir şekilde şarj edebilmeniz için yurtdışı dönüştürücü priz almanızda fayda var. Yurtdışı prizleri Türkiye prizine dönüştürücü adaptörler sayesinde telefon, tablet veya laptop gibi cihazlarınızı şarj ederken uyumlu bir priz bulmak için zorluk çekmezsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)