Siri‹yi Sessize Alın

Siri’yi Sessize Alın
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Siri birçok kişinin bildiği gibi Apple’ın sesli asistanı. Siri Apple’ın rakiplerine göre oldukça farklı özelliklere sahip olduğu ve daha fazla şey sunabildiği için şu an için ön planda. 

Siri’yle neler yapılabilir öncelikle onu tekrar hatırlatmakta yarar var. Siri iOS 9’la birlikte  konumunuza, çalıştırdığınız uygulamaya, zamana, son dinlediğiniz şarkıya kadar birçok etkene duyarlı. Yapılan yeniliklerle birlikte Siri artık kişisel asistanınız konumunda bir bakıma. 

Siri; mesaj göndermek, toplantılarınızı planlamak, arama yapmak beğendiğiniz bir şarkıyı çalmak, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda sizin adınıza paylaşım yapmak ve bunun gibi birçok görev için sadece sesinize ihtiyaç duyuyor. Hatta bazen günlük sorularınızı bile Siri’ye yöneltebilirsiniz. Örneğin; hamburger kaç kalori diye sorduğunuzda Siri size yanıt verecektir. 

Siri ile eğlenceli vakit geçirmek isterseniz size fıkra anlatmasını bile isteyebilirsiniz. Bunlarla da kalmayıp, Apple otomobil üreticileriyle ortaklaşa çalışılıyor. Böylece aracınızın direksiyondaki sesli komut düğmesini kullanarak da, gözünüzü yoldan ayırmadan Siri’ye soru sormanız mümkün oluyor. 

Başarılı Asistan Siri’nin neler yapabileceğinden kısaca bahsettikten sonra gelelim Siri’den sesli geri bildirim almak istemezseniz bunu nasıl yapacağınıza. 

Ayarlar>Genel>Siri>Sesli Geri Bildirim yolunu izleyerek “Sesli Anahtarıyla Denetle” seçeneğini işaretlediğinizde iPhone’unuzu sessize aldığınızda Siri’de sesli şekilde geri bildirim vermez. 

Yani yukarıdaki ayarı yaptıktan sonra iPhone’unuzun yan tarafında bulunan sesli/sessiz butonu ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)