Silikon Kılıflar Neden Sararıyor?

Silikon Kılıflar Neden Sararıyor?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Silikon kılıf çeşitleri en çok tercih edilen telefon kılıflarından biri oluyor. Esnek bir yapıya sahip olmalarının yanı sıra telefonun dizaynını ve rengini kapatmıyor olması ve telefona en kolay takılan kılıflardan biri olması, çok sayıda kişinin tercihini bu tasarımlardan yana kullanmasını beraberinde getiriyor. Artık silikon kılıf çeşitleri şeffaf yapısı korunacak şekilde, renkli olarak da dizayn edilebiliyor. 

Sadece kenar hatları renkli olan ve geri kalan bölümü şeffaf şekilde dizayn edilen model seçenekleri de bulunuyor. Özetle artık silikon kılıf çeşitleri son derece geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Ancak silikon kılıflarda sararma meydana gelmesi bu kılıf çeşitlerini kullananların ortak sorunlarından biri! Peki, silikon kılıflar neden sararıyor? Sararmayı önlemek mümkün mü? 

Silikon kılıflar üretildikleri materyal itibariyle sararmaya müsait telefon kılıfı çeşitleridir. Çünkü bu materyal leke tutmaya müsaittir ve ne kadar kaliteli olursa olsun, mutlaka sararma meydana geliyor. Gözle görünmüyor olsa da havadaki is, çeşitli partiküller ve özellikle de sigara dumanı silikon kılıflarda zamanla sararma meydana gelmesini beraberinde getiriyor. Ancak elbette bu durum telefon kılıflarını bu şekilde kullanacağınız anlamına gelmiyor. Silikon kılıflar her ne kadar kolay sararan kılıflar olsa da temizliği en kolay şekilde yapılan kılıf çeşitleridir. 

Sararan Silikon Kılıflar Nasıl Temizlenir? 

Az miktarda diş macunu ve pamuk yardımı ile silikon kılıflarınızı ilk günkü şeffaflığına kavuşturabilirsiniz. Nazik hareketlerle diş macunu ve pamukla silmeniz ve sonrasında durulamanız telefon kılıfının tertemiz olmasını sağlar. Ancak telefon kılıfını duruladıktan sonra iyice kuruyana kadar beklemeniz ve sonrasında telefonunuza takmanız çok önemli! Kılıfınız sarardığında bu yöntemle kolayca temizleyebilir ve defalarca uygulayabilirsiniz. 

Eğer yıpranmış bir silikon kılıf kullanıyorsanız daha fazla zarar görmesinden korkuyorsanız elma sirkesi kullanarak da kılıfın temizliğini yapabilirsiniz. Bir kabın içerisine elma sirkesi koyun ve aynı oranda su ekleyin. Kılıfınızı bu karışımın içerisinde 1 gün bekletin. Ovmanıza ya da silmenize gerek kalmadan şeffaf görünümünü yeniden kazandığını göreceksiniz. Sararıyor olması, silikon kılıf kullanma keyfinden mahrum kalacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü temizliğini sadece birkaç dakikada yapabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)