Şarj Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şarj Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonlarla birlikte kullanılan malzemeler arasında en sık arızalanan ya da en sık kaybolanlar şarj aletleri oluyor. Yeni bir şarj aleti almak zorunda kaldıysanız seçiminizi asla gelişigüzel yapmamalısınız. Sadece kullanımı esnasında sıkıntı yaşamamak için değil, telefonunuza zarar vermemek için de şarj aletini birkaç hususa dikkat ederek yapmanız gerekiyor. Öncelikle dikkat etmeniz gereken şarj aletinin mAh değeridir! 

Şarj Aletini mAh Değerine Dikkat! 

İncelediğiniz şarj aletinin mAh değerinin kullandığınız cep telefonu ile uyumlu olması gerekir. Bir başka deyişle şarj aletinin mAh değerinin cep telefonunuzun mAh değerinden daha düşük olmamalıdır. Şayet daha düşük değerde bir şarj aleti satın alırsanız, telefonunuzun bataryasına zarar verebilirsiniz ve bataryanın kullanım ömrünün ciddi düzeyde kısalmasına neden olabilirsiniz. Aynı zamanda telefonunuzun bataryasının dolum süresi de uzayacaktır. Bu durum telefonunuzun bataryasının ısınması gibi pek çok farklı sorunu da beraberinde getirebilir. 

Şarj Aletinin CE Sertifikası Olmalı! 

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da CE sertifikasıdır. Şarj aletinin mutlaka bu sertifikaya sahip olması gerekir. Çünkü CE sertifikası söz konusu ürünün gerekli tüm testlerden geçirildiği ve orijinal olduğu anlamına gelir. CE sertifikası bulunmayan şarj aletlerini kesinlikle satın almamalı ve kullanmamalısınız. Belirli bir kalite standardının altına olan ürünler cep telefonunuzun arızalanmasına dahi sebebiyet verebilir. 

Şarj Aletlerinde Voltaj Detayına Dikkat!

En çok gözden kaçırılan detay ise voltaj oluyor. Şarj aletleri genel olarak 220 volt olan şebeke elektriğini 5 volta düşürerek telefona yansıtır. Ancak kalite düzeyi düşük ve gerekli testlerden geçirilmemiş şarj aletleri voltaj dalgalanmalarına neden olabiliyor. Bu da telefonlarda arızalanma olarak kendini gösteriyor. Akıllı telefon ve tabletlerin bazıları “Qualcomm Quick Charge” teknolojisine sahip oluyor. Bu teknoloji cihazların 9 ya da 12 volt ile de şarj olabilmesini sağlıyor ve sonuç olarak şarj süresi kısalıyor. Bu teknolojiye sahip olan şarj aletlerini tercih edebilirsiniz. Çünkü tamamı voltaj dalgalanması testinden geçirilerek piyasaya sürülüyor. 

Son olarak kullandığınız akıllı telefon markasıyla aynı marka bir şarj aleti almak zorunda değilsiniz. Ancak Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile iOS işletim sistemine sahip olan telefonların aynı şarj aleti ile şarj edilemediği bilgisini de sizlerle paylaşalım. Yukarıda sıraladığımız hususların yanı sıra güvenilir bir marka tarafından üretilmiş olan şarj aletlerini tercih etmeniz gerekiyor. Telefonun hızlı dolumu, batarya ömrünün kısalmaması ve güvenli kullanım beklentilerine uygun bir şarj aletini ancak bu hususları göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)