Samsung Galaxy S6 ile iPhone 6‹yı Karşılaştırdık

Samsung Galaxy S6 ile iPhone 6’yı Karşılaştırdık
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Samsung S6’nın da tanıtılmasıyla birlikte akıllı telefon alacakların kafası karışmış olabilir. Aslında iOS ya da Android bağımlılığı olan kullanıcılar için seçim çok kolay tabi ki. Ancak akıllı cihaz konusunda çok da fikri olmayan potansiyel kullanıcılar için bu yazımızı yazdık.

Samsung Galaxy S6 hoş tasarımı ve güçlü donanımıyla rakiplerine karşı güç kazanıyor ama Android işletim sistemini tercih edecek kullanıcılar için piyasada çok fazla çeşit var. iOS için ise durum öyle değil. Hem iOS kullanmak istiyorum hem de en yenisi olsun diyorsanız seçeneğiniz sadece iki; iPhone 6 ve iPhone 6 Plus.

Öncelikle Samsung Galaxy S6 mı yoksa iPhone 6 mı sorusuna cevap bulabilmeniz için, hangi işletim sisteminin size daha iyi cevap vereceğini tanımlamak gerekiyor. Hali hazırda bir akıllı cihazınız varsa alacak olduğunuz akıllı cihazınızın da uyumluluk açısından aynı işletim sistemine sahip olmasını öneririz.

Örneğin; Android bir tabletiniz varsa cep telefonunuzun da Android olması ya da iOS bir cep telefonunuz varsa akıllı saatinizin de iOS olması gibi.

Gelelim Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6 karşılaştırmasına. Genel Bakış

Samsung tasarım olarak aynı çizgide devam ediyor diyebiliriz. Galaxy S6’nın görünümü diğerlerinden çok da farklı değil. iPhone ise tasarımda oldukça değişikliğe gitti. 

Metal dış yüzeyi sayesinde Galaxy S6 birçok rakibini geride bırakıyor. Dayanıklılık konusunda iPhone’un önünde diyebiliriz.

Artık batarya konusunda bir noktada birleşti bu iki akıllı cihaz. Galaxy S6’nın da bataryası tıpkı iPhone 6 gibi gömülü.

Donanım olarak da Samsung’un rakamsal olarak üstünlüğünden bahsetmek mümkün. Daha fazla RAM, daha fazla çekirdek ve daha güçlü bir pil. Ancak şunu bilmek de yarar var ki bu iki cihaz farklı işletim sistemine sahip oldukları için performansları belli bir kullanımdan sonra ortaya çıkacaktır. 

Ekran ve kamera

Samsung Galaxy S6’nın ekran boyutu iPhone 6’dan biraz daha büyük. Çözünürlük ve piksel yoğunluğunda da Galaxy S6 önde. Galaxy S6’da inç başına 557 düşerken, iPhone 6’da bu rakam 326.

Galaxy S6’nın arka kamerası 16 megapikselle iPhone 6’nın arka kamerasının iki katı megapiksel sunmuş oluyor kullanıcılarına. Ancak sensör de fotoğraf da oldukça etkili olduğundan, renk açısından iPhone 6 ile daha doğal görüntüler yakalanacağını belirtmekte yarar var.

Son olarak kullanıcılara daha net bilgiler vermek adına bir karşılaştırma tablosuna yer veriyoruz.

Samsung Galaxy S6'nın Özellikleri

-143.4 x 70.5 x 6.8 mm boyut    

-138 gr ağırlık

-5.1 inç ekran boyutu  

-Super AMOLED Gorilla Glass 4 ekran 

-3 GB RAM

-2550 mAh pil ömrü

-Android 5.0 Lollipop işletim sistemi

iPhone 6'nın özellikleri

-138.1 x 67 x 6.9 mm boyut

-129 gr ağırlık

-4.7 inç ekran boyutu

-IPS LCD Kırılmaya dayanıklı, yağ tutmayan

-1 GB RAM

-1819 mAh pil ömrü

-iOS 8 işletim sistemi

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)