Samsung Galaxy Modellerinde Pil Ömrü Nasıl Arttırılır?

Samsung Galaxy Modellerinde Pil Ömrü Nasıl Arttırılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Samsung Galaxy modellerinden birini kullanıyorsanız ve akıllı telefonunuzun pil ömrünü arttırmak istiyorsanız bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Düzenli optimizasyon

Samsung telefonunuzda yüklü olan optimizasyon uygulamasını ya da Play Store’dan indireceğiniz bir optimizasyon uygulamasını kullanarak gereksiz dosyaları temizleme, arka plan uygulamalarını sonlandırma ve belleği temizleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Always On Display özelliğini kapatın

Always On Display akıllı telefon kilit ekranındayken tarih, saat ve bildirim simgelerinin sürekli olarak görüntülenmesini sağlayan yeni bir özellik. Bu özelliğin her ne kadar AMOLED ekranlarda çok fazla pil tüketimine sebep olmadığı söylense de tüm gün açık olduğunda bir miktar da olsa güç tüketimi gerçekleştiriyor. Always On Display özelliğini kapatabilirsiniz.

Uygulamalarınızı gözden geçirin

Samsung akıllı telefonlara birçok uygulama varsayılan olarak yüklü olarak geliyor. Bu uygulamaları kaldıramazsanız da devre dışı bırakarak bir miktar tasarruf sağlayabilirsiniz.

Ayrıca fazla pil tüketen uygulamaları da Ayarlar > Sistem > Cihaz Bakımı > Batarya menüsünden görüntüleyebilir ve bu uygulamaları durdurarak cihazınızın pil ömrünü arttırabilirsiniz.

Fabrika ayarlarına sıfırlayın

Birçok yöntemi denemenize rağmen bataryanızın ömrünün uzadığını düşünmüyorsanız cihazınızdaki bilgileri ve belgeleri yedekledikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlayabilir ve yeniden kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)