PowerBank Nedir? Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

PowerBank Nedir? Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Günümüzde yaygın olarak akıllı telefon kullanımı olunca şüphesiz ki günlük hayattaki en büyük sorunlardan biri de şarj oluyor. Akıllı telefonlar ne kadar fonksiyonel ve teknolojik olursa şarjı da o kadar hızlı tüketiyorlar. 

Batarya sorunundan kurtulmak için geliştirilen, telefonunuzun bataryasından farksız olan bir aparat bulunuyor. Genel adı ise Powerbank. Bu aparat sayesinde cihazınızı mobil olarak şarj edebiliyorsunuz. Powerbank üzerinde bulunan çıkışlarla, mobil cihazınıza güç takviyesi yapar. Yani Powerbank aslında taşınabilir bataryadır. Bu nedenle de telefonunuzu şarj eder gibi onu da şarj etmeniz gerekir. Böylece yanınızda çift batarya taşıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz. 

Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bataryaların mAh değeri yükseldikçe o kadar uzun pil ömrü sunuyor. Ancak ne yazık ki günümüz teknolojisinde hala yüksek mAh gücü; kalın, büyük ve ağır batarya anlamına geliyor. Bu durum satın alacağınız Powerbank için de geçerli. Kullandığınız cihazın miliamper (mAh) cinsinden kapasitesinin yaklaşık olarak 3 katı kapasiteye sahip bir powerbank seçebilirsiniz. Böylelikle cihazınızı 3 kez tam şarj etmiş olursunuz ve de çok büyük bir powerbank taşımak zorunda kalmazsınız.  2000-2500 mAh bataryaya sahip tek bir cihaz için 5000-6000 mAh’lık bir powerbank işinizi görecektir. 

Powerbank, taşınabilir batarya olduğundan elbette ki prize uzak kaldığınız zamanlarda, dışarıda yardımınıza koşmak için var. Yani siz powerbanke ihtiyaç duyduğunuzda cihazınızı olabildiğince hızlı şarj edebilmeli. Bunun için de dikkat etmeniz gereken çıkışların amper değeri olacaktır. 6000-7000 mAh powerbank için çıkış gücünün en az 1.5 amper, 10000 mAh üzerindeki powerbankler için ise çıkış gücünün en az 2 amper olmasına dikkat edin. 

Powerbank üzerindeki çıkışların miktarı da kullanımınıza göre önemli. Birden fazla akıllı telefon şarj edecekseniz ya da hem telefonunuzu hem de tabletinizi şarj etmek için kullanacaksanız powerbank en az 2 çıkışlı olmalı. Ayrıca, yukarıda da belirttiğimiz gibi bu iki çıkışında 2 amper gücünde olmasına özen gösterin. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)