Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Taşınabilir şarj cihazı satın alırken dikkat etmeniz gereken pek çok unsur var. Eğer konforlu bir kullanım istiyorsanız siz de bu unsurları dikkate alarak model seçimi yapın. Bu sayede beklentilerinize uygun ve kaliteli bir ürün seçimi yapmış olacaksınız. 

✓ mAh Değeri 

Öncelikle powerbank çeşitlerinde en önemli unsurun mAh değeri olduğunu belirtelim. Powerbanklarda mAh değeri ne kadar yüksek olursa batarya ömrü de o kadar uzun olur. Ancak beraberinde fiyatı da yükselir. Dikkat etmeniz gereken sadece mAh değeri yüksek bir model seçmek değil, telefonunuzun mAh değerine de uygun bir model seçimi yapmanızdır. Telefonunuz 2500 ila 3500 mAh kapasitesindeyse 6000 ila 700 mAh arasında olan bir modeli seçmenizde fayda var. 

✓ Güç Girişi ve Güç Çıkışı 

Powrbank modellerinin üzerinde yazan 1A, 2A, 2.4A gibi ifadeler güç girişi ve güç çıkışı değerleridir. Seçtiğiniz modelin en az 2A olmasına özen gösterin. Aksi halde powerbank modelini doldurmak için çok uzun süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü güç girişi ve güç çıkışı olarak adlandırılan aslında akım değeridir. 

✓ Şarj Etme Hızı 

Kullanıcılar için en önemli unsurlardan biri şarj etme hızı oluyor.  zamanda bu konuda akıllar da bir o kadar karışık. Size örnek olması için şöyle bir bilgi aktaralım. 1A güç çıkışına sahip olan 2000 mAh değerinde bir taşınabilir şarj cihazı satın alırsanız telefonunuzu yaklaşık 2 saatte doldurur. 2A güç çıkışına sahip ve yine 2000 mAh değerinde bir powerbank ise telefonunuzu 1 saatte doldurur. Bu bilgiden yola çıkarak model seçimi yapabilirsiniz. 

✓ Port Sayısı 

Eğer telefonla birlikte tablet kullanmıyorsanız USB çıkışı port sayısı sizin için önemsiz. Ancak kullanıyorsanız en az 2 tane portu olan bir model seçmeye çalışın. Çünkü telefonunuz ile tabletinizi aynı anda doldurmak isteyebilirsiniz. 

✓ Adaptör Kalitesi 

Powerbank alırken en çok gözden kaçırılan detay da adaptörün kalitesi oluyor. Eğer giriş gerilim ve akım değerine uygun bir adaptör kullanmazsanız ürünün kullanım ömrü de çok kısa olacak demektir. Kaliteli bir adaptör kullanmanız powerbankın kullanım ömrü açısından çok önemli!

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)