iPhone‹u Diğer İşletim Sistemli Akıllı Telefonlara Göre Üstün Kılan Özellikler

iPhone’u Diğer İşletim Sistemli Akıllı Telefonlara Göre Üstün Kılan Özellikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonunuzu yenilemek ya da yeni bir telefon almak istiyorsunuz ancak işletim sistemi konusunda kararsız kaldınız. iPhone mu, Android mi alsam diye düşünüyorsunuz? Tercihinizi iPhone’dan (iOS) yana yapmanıza neden olacak özellikleri sizin için derledik.

Uygulama Marketi

Google Play Store’un daha çok çeşit uygulamayı barındırdığı bir gerçek. Ancak AppStore’da yayınlanan iOS uygulamaları her iki işletim sistemi kullanıcıları tarafından da daha kaliteli bulunuyor. Bir artısı da geliştiricilerin uygulamasını ilk olarak AppStore’da yayınlamak gibi bir alışkanlığın olduğu bilinen bir gerçek.

Güncelleme

Birçok Android cihazı en fazla 2 sene yeni versiyonu güncelleme olarak alabiliyor. Bazı markalarda bu süre 1 seneye kadar bile düşebiliyor. Bunun nedeni güncellemeleri alıp almama kararının üretici markalara kalıyor olması. Apple’da bu süre 3-4 sene önce piyasaya sunduğu modele bile yeni sürüm için destek verdiği biliniyor. Bu başlık iOS’u tercih etmek için çok geçerli bir neden gibi görünüyor.

Satış Sonrası Destek

Bu noktada da yine Güncelleme başlığında olduğu gibi satış sonrası müşteri hizmetleri desteğinin markalar tarafından veriliyor olması Android işletim sistemli telefonlar için bir handikap. Apple’ın müşteri hizmetleri konusunda verdiği destek kıyaslanamayacak ve tartışılamayacak seviyelerde.

Hazır Yüklü Gelen Uygulamalar

Android işletim sistemli bir akıllı telefonu operatörlerden satın alıyorsanız telefonunuzda isteğiniz dışında hatta kaldıramayacağınız uygulamaları da kabul ettiğinizi beyan etmiş oluyorsunuz. Apple’ın ürettiği cihazlarda böyle bir durumla karşı karşıya kalmanız mümkün değil.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)