iPhone‹da Klavye Nasıl Yüklenir?

iPhone’da Klavye Nasıl Yüklenir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş
Apple, iOS 8 ile üçüncü parti klavye uygulamalarının kullanımına izin verdi. Bu durumdan nasıl yararlanacağımızı öğrenelim.
 
Öncelikle iPhone için bir klavye uygulaması indirin. Uygulamayı etkinleştirmek için sırasıyla; Ayarlar-Genel-Klavye-Klavyeler-Yeni Klavye Ekle yolunu izleyin. Sonrasında ‘Üçüncü Parti Uygulamalar’ kısmında yer alan yüklemiş olduğunuz klavyeyi seçin. Böylece uygulama etkinleşecektir. Bu durumda ‘Klavyeler’ sayfasında ilgili uygulamayı göreceksiniz. 
 
Uygulamanın tüm özelliklerinden yararlanabilmek için, uygulamaya tam erişim izni vermeniz gerekir. Bunun için ‘Klavyeler’ sayfasında uygulamanın üzerine tıklayıp ‘Tam erişime İzin Ver’ seçeneğini seçin.
 
Yüklediğiniz klavye uygulamasını silmek için ise; Ayarlar-Genel-Klavye-Klavyeler yolunu izleyerek ‘Klavyeler’ sayfasını açıp, sağ üstteki ‘Düzenle’ye tıklayıp silmek istediğiniz uygulamadaki kırmızı noktaya dokunun. Bu durumda uygulama yeniden ‘Yeni Klavye Ekle’ bölümüne gelecektir. Böylece uygulamayı ‘Yeni Klavye Ekle’ sayfasından silebilir veya yeniden etkinleştirebilirsiniz.
 
Şunu hatırlatmak isteriz ki, yüklediğiniz klavye uygulamaları hiçbir zaman tam anlamıyla güvenli değildir. Bunun nedeni ise yazdığınız her şeyin geliştiricilere gidebilmesidir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)