iPhone 7‹de Home Tuşu Titreşim Şiddeti Ayarı Nasıl Yapılır?

iPhone 7’de Home Tuşu Titreşim Şiddeti Ayarı Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Suya dayanıklılık gibi birçok gelişmiş özeliklerle donatılmış iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın en dikkat çeken özelliklerinden biri de fiziksel bir Home tuşunun olmaması. iPhone 7’nin Digital home tuşuna dokunduğunuzda Taptic Engine desteği ile aldığınız titreşimli geri bildirimin şiddetini ayarlamak mümkün.

Apple’ın geliştirdiği yeni Home tuşu Haptic Engine adında geliştirilmiş bir donanım birimi ile geldi. Apple Watch’da da kullanılan bu dokunmatik motoru bazı özelleştirme seçeneklerine sahip. Bu sayede iPhone 7 ve 7 Plus’da üç farklı geri bildirim hassasiyeti mevcut. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli..

iPhone’nunuzun ayarlarından Haptic Feedback yani dokunuş geri bildirimini ayarlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Genel > Ana Ekran Düğmesi menüsünü ziyaret etmelisiniz. Bu menüde titreşim için 3 seviyeden dilediğiniz birini seçerek kaydedebilirsiniz. Çok az hissedilebilir titreşim için birinci, orta seviye için titreşim için ikinci seviye, en şiddetli geri bildirim için ise üçüncü seviyeyi tercih edebilirsiniz. Varsayılan olarak belirlenen 2. seviyeyi yüksek ya da düşük buluyorsanız bu menüden gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Ayar ekranında seçtiğiniz seviyeyi anlık olarak test edebilir ve şiddetine göre dilediğiniz seviyeyi seçebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)