iOS‹da Wi-Fi Bağlanma Sorunu Nasıl Çözülür?

iOS’da Wi-Fi Bağlanma Sorunu Nasıl Çözülür?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Cihazınızdan ya da ağ sisteminizden kaynaklı sorunlardan dolayı iPhone ya da iPad’inizle internete bağlanmada sorunlar yaşıyorsanız yapacağınız birkaç işlemle yaşadığınız kablosuz Wi-Fi bağlantı sorununu çözebilirsiniz. Sorunun cihazdan mı yoksa ağ sisteminden mi kaynaklı olduğunu tespit etmek için farklı bir cihazdan bağlantı kurmayı ve internete erişmeyi deneyebilirsiniz.

Sorun cihazınızdaysa yapmanız gereken adımlar şöyle;

-Sürekli kontrol panelini kullanarak Wi-Fi’i açıp kapatıyorsanız, cihazınızın Ayarlar > Wi-Fi bölümüne gidin. Wi-Fi özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edin.

-Bu işlem sonrasında yine de bağlantı sağlayamadıysanız cihazınızı kapatıp, açın ve sonrasında yeniden bağlantı kurmayı deneyin.

-Yeniden başlatmanıza rağmen o ağa bağlanamıyorsanız Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine gidin ve hata aldığınız Wi-Fi ağının üzerine bir kez dokunun. Seçeneklerde yer alan Bu Ağı Unut seçeneğine dokunun.

-Tüm adımları uygulamanıza rağmen Wi-Fi ağına bağlanma sorunu yaşıyorsanız Ayarlar > Genel > Sıfırla‘ya gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine tıklayın. Bu işlem sonrasında o ağa dair tüm bilgiler silinmiş/sıfırlanmış olacak. Tekrar bağlantı kurmayı deneyin.

Bütün bu işlemlere rağmen başka cihazlar o ağa bağlanabiliyor ancak siz cihazınızdan bağlanamıyorsanız modem ayarlarından seçenekleri sıfırlayabilir, Wi-Fi şifresini değiştirebilirsiniz. Sorununuz devam ediyorsa internet sağlayıcınızdan bu konu hakkında yardım alabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)