iOS Versiyon Düşürme Nasıl Yapılır?

iOS Versiyon Düşürme Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS işletim sistemi kullanıcıları da diğer işletim sistemleri kullanıcıları gibi yeni güncellemelerle karşılaşıyor belirli aralıklarla. Güncelemeler elbette ki daha ileri teknoloji ve avantajlar için gerekli.

Örneğin geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği gibi iOS 8.3 güncellemesi ile Siri Türkçe dil desteğine kavuştu. Böylece birçok iOS kullanıcısı Siri’yi artık daha fazla kullanır hale geldi.

Ancak ne yazık ki zaman zaman güncellemeler bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor. Nitekim iOS 8.3 güncellemesi ile bazı kullanıcılar sinyal kayıpları, WiFi problemleri yaşadı. Peki bu tür durumlarda ne yapılmalı?

Bazı kullanıcılar güncelleme sonrası yaşanan sorunlardan ötürü pişmanlık duyup, çözüm olarak bir önceki sürüme geri dönmek isteyebiliyor.

Biz de bu yazımızda iOS işletim sistemli akıllı cihazlarınızı nasıl eski sürüme düşürebileceğinizi anlatıyoruz sizlere.

İlk olarak cihazınıza ait bir önceki sürüm olan iOS 8.2 firmware dosyasını indirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki linklere tıklayarak cihazınıza ilgili dosyayı yükleyebilirsiniz. 

iPhone için firmware dosyasını buradan (http://www.iphonehacks.com/download-iphone-ios-firmware)  indirebilirsiniz.

iPad için firmware dosyasını buradan (http://www.iphonehacks.com/download-ipad-ios-firmware) indirebilirsiniz.

İndirme işleminin sonrasında iOS 8.3 sürümü yüklü olan cihazınızı USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve iTunes programını açın. Bilgisayarınız cihazınızı algılayacaktır.

Bu aşamadan sonra “Shift” tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın. Karşınıza “Geri yükleme” seçeneği çıkacak.  Bu seçeneğe tıkladıktan sonra yukarıda belirtmiş olduğumuz linklerden yüklediğiniz dosyayı seçerek versiyon düşürme işlemini başlatabilirsiniz.

Bu işlemi yapmadan önce cihazınızdaki verileri yedeklemenizi öneririz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)