iOS 8 ve Android 5.1 Karşılaştırması

iOS 8 ve Android 5.1 Karşılaştırması
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Teknolojinin hızla geliştiği ve işletim sistemlerinin bu durumda büyük rol oynadığı günümüzde, yaygın şekilde kullanılan bu iki dev işletim sistemi hakkında bilgi sahibi olmakta yarar var. 

Sadece telefonlarda değil, tabletlerde, saatlerde hatta arabalarda bile kullanılan işletim sistemlerinin hangisini kullanıyorsanız kullanın, bizce iki büyük işletim sistemi olan Android hakkında da iOS hakkında da bilginiz olursa avantajlı olursunuz.

Herkesin markalara alışkanlığı vardır elbette. Kullandığınız cep telefonunuzun markasını ya da işletim sistemini değiştirmek istemezsiniz büyük olasılıkla. Ancak işletim sistemlerinden derinlemesine haberdar olursanız fikriniz belki değişecektir. 

Tasarım

Tasarım konusunda her iki işletim sistemi arasında uçurumlar olduğu söylenemez. Öte yandan Apple da Google da tasarımda çizgilerini çok da fazla değiştirmeden ilerlemeyi tercih ediyor. Apple en büyük değişikliği iOS 7 ile gerçekleştirmişti. 

Her iki işletim sistemi de şu an için materyal tasarımı tercih ediyor. Materyal tasarımlar çok daha kolay kullanıma sahip ve tasarımda var olan ikonlar çok daha anlaşılır.

Widget ve Bildirimler

Widget ve bildirim konusunda Android’in daha üstün olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Android Lollipop 5.1 bu konuda daha gelişmiş özellikler sunuyor. 

Fotoğraf kalitesi ve yazılımlar

Kullanıcıların en önem verdiği noktalardan biri de fotoğraf kalitesi. Android’de var olan panoramik fotoğraf çekimi ve yavaş kim video yakalayabilme özellikler artık iOS’ta da bulunuyor. 

Andorid işletim sisteminde yer alan cihaz çeşitliliği maalesef Android için dezavantaj. Android 5.1 ne kadar iyi olursa olsun kamera kalitesi cihazla sınırlı kalabiliyor. Ancak iPhone tek olduğu için böyle bir sorunu yok

Güncellemeler

Bu konuda Apple’ın tartışmasız önde olduğu bir gerçek. Güncellemeler konusunda, Nexus dışında bir Android cihaza sahipseniz durum daha da vahim. Nexus dışındaki akıllı telefonlarda güncellemeler cihazın belleğini olumsuz olarak etkiliyor. 

Öte yandan bir Android güncellemesinin tüm cihazlara ulaşması aylarca sürüyor. Bu da can sıkıcı noktalardan biri. 

iPhone güncelleme konusunda daha istikrarlı ve başarılı. Güncellemeler desteklenen cihazlara aynı anda indirilebilir halde oluyor. Bunun nedeni ürün çeşitliliğinin Android kadar fazla olmaması. 

Güvenlik

Güvenlik konusunda da iPhone’nun bir adım önde olduğunu söylemek mümkün. Özellikle marketteki uygulamalar konusunda. Ancak her iki işletim sisteminin de güvenlik konusunu ciddiye aldığını söylemeliyiz. 

Özetle

Her ikisi de hem kullanılabilirlik hem de teknoloji anlamında kendisini sürekli olarak geliştiriyor. Hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın birinin diğerine bariz olarak üstünlük sağladığı bir özelliğinin olmadığını söylemek mümkün.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)