iOS 8 ile Gelen Yenilikler

iOS 8 ile Gelen Yenilikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS 8 geçtiğimiz hafta yayınlandı ve kullanıcılar tarafından indirilmeye başlandı. iOS 8 Apple’ın deyimi ile şimdiye kadarki en büyük iOS sürümü.

Bu yazımızda iOS 8’deki yenilikleri inceleyeceğiz. Ama önce iOS 8'in hangi modelleri desteklediğine bakalım. 

-iPhone 4S
-iPhone 5 / 5S / 5C
-iPhone 6 / 6 Plus
-iPod Touch 5.Nesil
-iPad 2 / 3/ 4/ Air
-iPad Mini/Retina

Fotoğraflar
Fotoğraflarınıza Işık ve Renk başlığı altında çeşitli düzenlemeler yapılabiliyorsunuz.Beğendiğiniz fotoğrafları kalp ikonuna dokunarak favori fotoğraf olarak işaretleyebiliyorsunuz.iOS 8 ile birlikte silinen fotoğraf ve videolar cihaz üzerinde Son Silinenler adlı albümde saklanıyor. Son Silinenler albümündeki öğeler ise yaklaşık 40 gün sonra otomatik olarak siliniyor. Tamamen silinme süresine ne kadar kaldığını da görebilirsiniz. 

Kamera
Hızlı Çekim özelliği ile hızlı videolar çekebilirsiniz.Artık fotoğraf çekerken elle odaklanma sonrasında pozlama ayarını da yapabilirsiniz. Elle odaklama yaptıktan sonra odaklama kutucuğunun yanındaki ışık simgesi üzerinde parmağınızı aşağı/yukarı kaydırın.

Bildirim Merkezi
Bildirim merkezi Bugün ve Bildirimler olarak iki sekmeye indirilmiş. Artık gelen bildirimler ile etkileşime geçilebiliyor. Bildirim merkezinde gelen e-postayı okundu olarak işaretlemek gibi. 

Detaylı Pil Kullanım Durumu
Android'den alışık olduğumuz bir özellik. Hangi uygulama pilinin yüzde kaçını kullanmış bilgisini görebiliyorsunuz. 

Aile Paylaşımı
Aile paylaşımı seçeneği ile bir cihazda satın aldığınız uygulama, müzik ve videoları diğer cihazlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca diğer aile bireylerinin satın alma işlemlerini yönetebilirsiniz. 

Siri
22 yeni dil desteği eklenen Siri artık doğrudan ses ile aktif hale getirilebiliyor. Bu özellik için güç adaptörü bağlı olmalı. En önemlisi Siri, Türkçe konuşmaları da metine çevirebiliyor.Siri ile dinlettiğiniz müzik parçasına ait bilgileri de görüntüleyebilirsiniz. 

Zoom Seçenekleri
Erişebilirlik ayarları içerisinde bulunan Büyütme ayarında da yenilikler var. Ekranın tamamını büyütebileceğiniz gibi boyutunu kendinizin belirleyeceği bir çerçeveyi de kullanabilirsiniz. Ayrıca büyütme sırasında renkleri ters çevirebilir veya siyah/beyaz olarak da ayarlayabilirsiniz. 

Tıbbi kimlik / Sağlık
Beslenme, uyku zamanı, vücut ölçüleri, fitness gibi birçok veri mevcut. Tıbbi Kimlik ile olası bir acil durumda aranacak kişileri belirleyebiliyor, kan grubu, organ bağışı gibi bilgilerinizi kaydedebiliyorsunuz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)