iOS 7‹nin Gizli Özellikleri

iOS 7’nin Gizli Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS 7 farklı ve dinamik arayüzü ile Apple dünyasına yeni bir soluk getirdi. Görsel zenginliğin yanı sıra pratik birçok özelliği ile iOS 7, hayatınızı daha da kolaylaştıracak. Bu yazımızda iOS 7’nin hemen göze çarpmayan özelliklerinden bahsedeceğiz.

Dinamik saat ikonu
iOS 7 ile beraber gelen uygulamalardan Saat’in ikonuna dikkatlice bakarsanız, aslında ikonun gerçek bir saatin akrep ve yelkovan hareketlerine sahip olduğunu göreceksiniz.

Gelişmiş çoklu görev menüsü
Bir diğer ilginç özellik ise ana ekran tuşuna 2 kere basarak etkinleştirdiğiniz çoklu görev menüsünde yer alıyor. Kullanışlı bir yenilik olarak artık iOS 7’de uygulamaları aynı anda kapatabileceksiniz. Yapmanız gereken, ekranda gördüğünüz ve kapatmak istediğiniz uygulamaları birden fazla parmakla tutup ekrandan yukarı doğru atmak.

Görünümde esneklik
iOS 7, görünümünde de esneklik sağlıyor. Örneğin eğer ikonların yazılarını kalın olarak kullanmak isterseniz, Ayarlar menüsünden “Genel”e girin. Buradan “Erişilebilirlik”e girdikten sonra “Kalın Metin”i açarsanız cihazınız yeniden başlayacak ve artık tüm metinleriniz kalın olarak gözükecek.

Çağrı ve SMS engelleme
İstemediğiniz numaralardan çağrı ya da SMS almak istemiyorsanız iOS 7’de bunun çözümü var! Size gelen SMS’te veya çağrıda bulunan kişiler bilgisine girin. Burada en alt kısımda “Bu Arayanı Engelle” butonuna basarak bu kişiden gelecek çağrı ve SMSleri engelleyebilirsiniz. Ayrıca engellediğiniz kişileri “Ayarlar” menüsünden “Telefon” ve daha sonra “Engellenenler” kısmından seçip, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. 

Mesajın gönderim zamanı
iOS 7’de detaylara yönelik birçok yenilik var. Örneğin artık mesajlaşmalarınız içerisinde her mesajı ne zaman gönderdiğinize tek tek bakabiliyorsunuz. Yapmanız gereken bir mesajlaşma ekranındayken ekranı tutup sağdan sola doğru çekmek. Sonrasında her mesaj baloncuğunun yanında, mesajın atıldığı zamanı göreceksiniz. 

Haritada gece modu
Harita Uygulamasında Gece Modu, harita uygulamasına iOS 7 ile gelen yeni bir özellik. Günbatımından sonra harita uygulaması navigasyon moduna geçtiğinde renkleri değişiyor ve karanlıkta görmeniz için gece renklerine bürünüyor!

Kişiselleştirme
iOS 7’deki görsel çeşitlilik sayesinde iPhone’unuzu daha da kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin “Ayarlar”dan “Duvar Kağıtları ve Parlaklık”a girerek artık birçok renkte “Dinamik” arka plan resmi arasından tercih yapabiliyorsunuz. iOS 7’nin yenilikleriyle daha kişisel ve kullanışlı bir iPhone deneyimi yaşayın!

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)