İOS 14.2 (GM) Güncellemesi Çıktı! İOS 14.2 ile Gelen Yenilikler!

İOS 14.2 (GM) Güncellemesi Çıktı! İOS 14.2 ile Gelen Yenilikler!
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple’ın geliştirilme aşamasında olan iOS 14.2 (GM) güncellemesi geliştiricilerin ve halkın testine açıldı. Yeni güncelleme ile Apple ve Shazam birleştirildi. 

iOS 14.2 (GM) ‘de Shazam, Denetim Merkezi ile kontrol edilebilmekte ve kullanıcılara vakit kazandırmakta. Üstelik AirPods ile birlikte de kullanılabiliyor. 

Yeni iOS güncellemesi kullanıcıların karşısına 100’den fazla emoji ve 8 yeni duvar kağıdı ile gelmeye hazırlanıyor. Kutup ayısı, kara kedi, biber, Ninja suratı gibi yeni birçok emoji kullanıcıları bekliyor olacak.

GM yani Golden Master olarak sunulan iOS 14.2, 1.03 GB bir alana ihtiyaç duyuyor. Henüz yenilikler test aşamasında. 

Söz konusu güncellemede Shazam uygulaması Siri ile de kullanılabilecek. Ayrıca kullanıcılar denetim merkeziyle aktif edilen eklenti ile önceden dinlemiş oldukları şarkıların bulunduğu bir panel de kullanabilecek. Kişiler bu sayede şarkılarına kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Yeni sürüm ile gelen özellikler arasında People Detection (İnsanları Algılama) yazılımı ile görme engelli ya da görme bozukluğu kişiler de unutulmadı. Bu özellik Büyüteç uygulaması ile çalışacak. Bu sayede kişiler iPhone’nunun kamerası ile önünde ne olduğunu görebilecek. Söz konusu özel şu an yalnızca iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPad Pro(dördüncü nesil) ve iPad Pro 11 inç (ikinci nesil) ile kullanılabilecek.

İOS 14.2’te Apple Card kullanıcıları da düşünüldü. Yeni gelen özellik sayesinde kişiler son 1 yıl içerisinde yapmış oldukları harcama tutarlarını görebilecekler. 

Yeni sürümde AirPods kullanıcılarının da sevineceği haberler var. AirPods’lar artık daha kısa süre şarjda kalabilecek. Yani haliyle batarya ömrü de uzamış olacak. 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra, kulağa zarar verebilecek sesler çalındığında ekrana bildirim gelmesi, HomePod, Dolby Atmos ile uyumlu olarak çalışması gibi bazı yenilikler de mevcut.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)