iOS 11‹deki Şarj/Pil Sorunu Nasıl Çözülür?

iOS 11’deki Şarj/Pil Sorunu Nasıl Çözülür?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Birçok iOS güncellemesinde olduğu gibi en çok ve ilk konuşulan konulardan biri iOS 11’de de yine batarya sorunu oldu. iOS 11’in onlarca beta sürümlerine rağmen genel kullanıma açıldıktan sonra kullanıcılar tarafından iletilen en büyük sorun yine pil ile ilgili oldu.

Henüz Apple tarafından bu yaşanan pil sorunu ile ilgili resmi bir versiyon yükseltmesi gelmemiş olsa da cihazınızda yapabileceğiniz bazı işlemlerle yaşadığınız batarya sorunlarını çözebilirsiniz. Ayrıca bu yapacağız işlemler orta ve uzun vadede batarya ömrünü uzatmanız için de faydalı olabilir. Yapabileceğiniz işlemler şunlar;

Titreşim

Çok çağrı ve mesaj alıyorsanız ve çoğunlukla çok gürültü olmayan mekanlardaysanız titreşimi kullanmamak bir seçenek olabilir. 

Otomatik parlaklık

Otomatik parlaklık ışık ya da güneş seviyesine göre fazla pil tüketimine neden olabilir. Bu ayarı kapatarak manuel olarak kontrol altına alabilirsiniz.

Arkaplanda çalışan işlemler

Bu özelliği sıkça kullandığınız uygulamalar için aktif etmenizde fayda var. Bu sayede çok nadir kullandığınız uygulamalar siz istemedikçe arkaplanda çalışmaz.

Yeniden başlatmak

Cihazınızı ara ara yeniden başlatmak gereksiz sistem dosyalarının kullanılmamasına ve cihazınızın daha az pil tüketmesine neden olabilir. Bu işlemi belirli aralıklarla yapmanız batarya tüketimi açısından faydalı olabilir.

Pil kullanımı

Ayarlar > Pil menüsü altından cihazınızın son 24 saatteki pil tüketim analizini görebilirsiniz. Bu sayede çok fazla pil tüketimi yapan uygulamaları kaldırabilir ya da kullanımını sınırlandırabilirsiniz.

Fabrika Ayarları

Ayarlar menüsü altından cihazınızı fabrika ayarlarına döndürerek ilk günde olduğu gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)