Instagram‹da Takipçi Sayısını Arttırmanın Yolları

Instagram’da Takipçi Sayısını Arttırmanın Yolları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Sosyal paylaşım uygulamaları arasında en popüler olanlardan biri Instagram. Her Instagram kullanıcısı şüphesiz ki daha çok takipçi kazanmak istiyordur. Peki takipçilerinizi arttırmanın bir yolu var mı? İşte bu yazımızda takipçilerinizi arttırabilmeniz için size birkaç tavsiyemiz var.

Paylaşımlarınızda bir konsept belirleyin

Paylaşım yaparken birbiri ile alakalı fotoğrafları paylaşmaya özen gösterin. Örneğin yemek sunumu paylaşıyorsanız paylaşımlarınız genellikle yemek sunumu olsun. Bir akşam yemeği masası paylaştıysanız, diğer bir paylaşımınız kahvaltı ya da kahve sunumu olabilir. Böylece sizi takibe alacak olanlar, bu tarz paylaşımlar ilgilerini çektiği için sizi takibe almış olacaklardır. İstikrarlıysanız takipçi kaybetmezsiniz. 

Ancak birgün yemek, birgün manzara, birgün özlü söz paylaşırsanız takipçi tutmanız zor olacaktır. 

Hashtag kullanırken gerçekçi olun

Hızlı bir şekilde takipçi kazanabilmek için birçok kişinin yaptığı hata paylaşım ne olursa olsun en popüler hashtagleri kullanmak. Bu size kısa vadeli takipçiler kazandıracaktır. 

Örneğin, paylaştığınız fotoğraf bir araba ise #araba #car #drive gibi hashtagler kullanın. Araba fotoğrafı paylaşıp altına #nature #food gibi anlamsız etiketler yazmak size kalıcı takipçi kazandırmaz.

Düzenli olarak paylaşım yapın

Takipçiler, takip ettikleri sayfadan düzenli aralıklarla fotoğraf beklerler. Paylaşımlarınız üzerinden uzunca zamanlar geçiyorsa hızlı bir şekilde takipçi kaybettiğinizi görebilirsiniz. 

Takipçilerinizin ana sayfalarında peş peşe birçok fotoğrafla çıkmanız değil tabi ki belirtmek istediğimiz. En azından hiçbir günü paylaşımsız geçirmemeye özen gösterebilirsiniz.

Gerçekten güzel olan fotoğrafları paylaşın

Fotoğraf çekerken fotoğrafın hikayesi de önemlidir. Rastgele değil, özenerek fotoğraf çekin. Çektiğiniz fotoğrafları göz alıcı bir şekilde düzenleyin ve efekt kullanın. 

Fenemonlerden örnek alın

Normal hayatta ünlü olmayıp, Instagramda tanınan kişileri/sayfaları gözlemleyin. Onların paylaşım yöntemlerinden kendinize örnek alabileceğiniz birçok detay olabilir. 

Son olarak paylaşımlarınızı mümkün olduğunca “prime-time” denen zamanlarda yapın. Aklınızda olsun! Instagram için en yoğun saatler 20.30’dan sonra başlıyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)