Instagram‹da Takipçi Nasıl Arttırılır?

Instagram’da Takipçi Nasıl Arttırılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

 

Kullanıcılar tarafından sıkça sorulan sorulardan biri “Instagram’da takipçi nasıl arttırılır?” sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımızda size hangi yollarla takipçi arttırabileceğiniz hakkında yardımcı olacağız. 

Bot atmadan, organik yollarla Instagram’da takipçinizi arttırabilmek için bazı taktikler var tabi. Eğer Instagram’da geniş kitlelere hitap etmek istiyorsanız, öncelikle hedefinizi belirleyebilirsiniz. 

Takipçi satın almadan Instagram’da takipçi arttırmanın yollarını şu şekilde belirleyebiliriz.

-Profilinizin amacını belirleyebilirsiniz.

-İçeriklerinize bir strateji belirleyebilirsiniz.

-Paylaştığınız görsellerin ilgi çekici olmasına dikkat edin.

-Dikkat çeken yazılar tercih edin.

-Kullandığınız hashtag’leri seçerken dikkat edin.

-İlgisini çekmek istediğiniz kullanıcıları takip edebilirsiniz.

-Saat başı 50 kullanıcıyı takip edebilirsiniz.

-Profilinize benzeyen kullanıcılarla tanıtım çalışmaları yapabilirsiniz.

-Profilinizde çekiliş düzenleyebilirsiniz.

-Instagram reklamlarını kullanabilirsiniz.

Eğer Instagram profiliniz de bir markayı temsil ediyorsanız, pazarlama odaklı içerikler sunmaya dikkat edebilir, takipçilerinizi tanıttığınız ürünlere yönlendirmeye çalışabilirsiniz. 

Online satış yapan bir internet sayfası iseniz Instagram profilinizde, üyelerinizin ürünlerinizi satın alabileceği bir satış sayfasına yönlendirebilir, sizinle iletişime geçebilmeleri için e-posta adresiniz ve telefon numaranızı da paylaşabilirsiniz. Bunun yanında profil fotoğrafınızın markanızı veya sizi en iyi şekilde anlatmasına dikkat edin. 

Sayfanızda yaptığınız paylaşımlarda, tekrar eden paylaşımlardan uzak durmaya dikkat edin. Dikkat çekici fitrelerden yararalanabilir ya da kendinize özel bir ton tercih edebilirsiniz. Instagram’ın temeli görseller üzerine kurulduğu için paylaştığınız görsellerin dikkat çekici olması önemlidir. 

İçeriğinize ait yazıların mümkün olduğunca kısa, hedefe yönelten, kolayca okunan yazılardan oluşmasına dikkat edin. 

HASHTAG’LERLE PAYLAŞIMLARINIZA DİKKAT ÇEKİN

Bir diğer konu, Instagram paylaşımlarında kullandığınız hashtag’ler oldukça önemlidir. Instagram gönderilerinizde en az 5, en fazla 30 tane hashtag kullanabilirsiniz. Bu bağlamda rakiplerinizin paylaşımlarındaki hashtag’lere de gözatmayı unutmayın. 

ÇAPRAZ REKLAMLAR YAPIN

Takipçi arttırmanın en başarılı yollarından biri de, benzer kitlelere hitap ettiğiniz kullanıcılar ile çapraz reklamlar yapmaktır. Amacınızı, stratejinizi ve içeriğinizi doğru belirlerseniz verim alabilirsiniz. 

INSTAGRAM’DA ÇEKİLİŞ YAPIN

Instagram’da düzenleyeceğiniz çekilişler ile takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Bunun için sizi takip eden kullanıcılardan;

-Hesabınızı takip etmelerini,

-Paylaşımlarınızı beğenmelerini,

-İçeriğinize yorum yapmalarını,

-Kendi sayfalarında paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

Eğer bir çekiliş düzenliyorsanız, duyurusunu internet sitenizde, e-posta bültenlerinizde, tüm sosyal medya platformlarınızda yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz çekiliş içeriğinize de reklam verebilirsiniz. 

INSTAGRAM REKLAMLARINDAN YARARLANIN

Hesabınıza takipçi çekmenin bir yolu da Instagram reklamlarından yararlanmaktır. Belirlediğiniz bir bütçeyle, hedef kitlenizi seçerek, reklamınızın süresini, alanlarını, içeriğini belirterek reklamınızı başlatabilirsiniz. 

Yazar: Tuğba Oral

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)