Instagram‹da İki Faktörlü Doğrulama İçin Kullanılan Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?

Instagram’da İki Faktörlü Doğrulama İçin Kullanılan Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

 

Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram’da da güvenlik çok önemli. Instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması da bu güvenlik önlemleri arasında bulunuyor. Bu doğrultuda Instagram’da iki faktörlü doğrulama için kullanılan telefon numarası nasıl değiştirilir birlikte inceleyelim.

Sosyal medya uygulamalarında kullanıcılara birçok güvenlik önlemi sunulmaktadır. İki faktörlü doğrulama bunlardan yalnızca bir tanesidir. Kullanıcıların hesaplarının ve şifrelerinin güvenliğini sağlayan iki faktörlü doğrulama sayesinde sizden başka birisi hesabınıza farklı cihazlardan girmek istediğinde size bildirim gelmektedir. Bu bildirim ile kayıtlı cep telefonu numarasına bir kod gelir. Bu kod sizin telefonunuza geleceği için hesabınıza başka biri giremeyecektir.

Kimi zaman telefon numaraları herhangi bir sebeple değiştirilebiliyor. Bu gibi durumlarda iki faktörlü kimlik doğrulamasında yer alan telefon numarasının da değiştirilmesi gerekmektedir. İki faktörlü doğrulama için mevcut telefon numarasını değiştirmek için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

Öncelikle Instagram uygulamasında profilinize giderek profil fotoğrafınıza dokunun.

Sağ üst kısımda bulunan alt alta duran üç çizgiye ve sonrasında Ayarlar’a basın.

Karşınıza çıkan sayfada önce Güvenlik’e, sonra iki faktörlü kimlik doğrulaması’na basın.

İki faktörlü kimlik doğrulaması aktif ise Kısa Mesaj’ın yanında bulunan simgeye dokunun.

İleri seçeneğinin altında yer alan Telefon numarasını değiştir’e basın

Kullanmayı istediğiniz yeni telefon numarasını bu kısma girerek, İleri seçeneğine basın

Yeni telefon numarasını girdikten sonra, ilgili telefona 6 haneli bir güvenlik kodu gönderilecek. Gelen kodu Instagram uygulamasına girdikten sonra, İleri seçeneğine dokunmanız gerekmektedir.

Son olarak kurtarma kodlarının bulunduğu bir liste göreceksiniz. “Bitti” kısmına basarak, iki faktörlü kimlik doğrulaması sürecini tamamlayabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)