Instagramda Grup Sohbeti Nasıl Yapılır?

Instagramda Grup Sohbeti Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Instagram son yıllarda miyarca insan tarafından kullanılan en popüler sosyal medya uygulamalarından biridir. Hatta 2 milyar kişi tarafından sıklıkla yeni özellikleri deneyimlenmektedir. Bu özelliklerden biri de aynı anda birden çok kişiyle sohbet edilebilmesidir. Peki "Instagramda grup nasıl kurulur?" Gelin hep birlikte bakalım.

Instagram'da Grup Nasıl Kurulur?

WhatApp, Facebook, Telegram gibi uygulamaların yanı sıra Instagram da artık birden fazla kişi ile sohbet edilmesine imkan sağlıyor. Kullanıcılar artık diledikleri gibi birden fazla kişi ile grup oluşturduktan sonra, sohbet edebileceksiniz. Her ne kadar birden fazla kişi ile sohbet edilebilmesi mümkün diye belirtiyor olsak da, Instagram'da grup sohbetleri 32 kişi ile sınırlıdır. Tabi ilerleyen zamanlarda bu sayıda bir artış da olabilir. Çünkü WhatsApp gibi uygulamalarda bu kişi sayısı sonradan arttırılmıştır.  

Instagram'da grup sohbeti yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1.Adım: İlk olarak Instagram uygulamasını açmalısınız. 

2.Adım: Sağ üst kısımda bulunan DM kısmında bulunan "+" simgesine tıklayabilirsiniz. 

3.Adım: Sonrasında karşınıza sohbete ekleyebileceğiniz kişilerin olduğu bir liste gelecektir. Bu listeden iki ve daha fazla kişiyi seçmelisiniz. Ardından bu kullanıcıların adını üst kısımda aratarak, Sohbet'e dokunmalısınız. 

4.Adım: Grubunuz oluştuktan sonra isterseniz grubunuza ad verebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için grup konuşmasına, sonra da üst kısımda bulunan "Bu gruba ad ver" kısmına tıklamlısınız.

5.Adım: Grubunuzu oluşturduktan sonra dilediğiniz zaman gruba yeni kişiler de ekleyebilirsiniz. Bunun için Üyeler kısmının altında bulunan Kişi ekle seçeneğine tıklayabilirsiniz. Gruba sonradan eklenen kişiler söz konusu gruptaki fotoğraf ve videolar hariç, tüm diğer mesajları görebilecektir. 

Instagram'da da tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi, grubu kuran kişi Grup Yöneticisi unvanını almaktadır. Bu sayede grup yöneticisi olan kişi istediği zaman gruba yeni kullanıcılar ekleyebilir, mevcuttaki kullanıcılardan dilediğini gruptan çıkartabilir ya da diğer kişiler arasından istediği kişiyi de yönetici yapabilir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)