Instagram Stories Nasıl Kullanılır?

Instagram Stories Nasıl Kullanılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Instagram’ın geçtiğimiz aylarda sunduğu yenilikle tıpkı Snapchat gibi, 24 saat sonra kaybolan fotoğraf ve videolar paylaşılabiliyor. Her ne kadar başlarda Snapchat’i taklit etmekle suçlansa da kullanıcılar tarafından oldukça aktif kullanılan bu özelliğin kullanım kılavuzunu bu yazımızda sizler için paylaşıyoruz. 

Instagram Stories, aslında Instagram içine entegre edilmiş kendi başına bir uygulama. Stories’in kamerası ile çektiğiniz esim veya videoyu yayınlıyorsunuz ve 24 saat boyunca yayında kalıyor. Tıpkı Snapchat gibi, kişi etiketleme, hashtag ekleme, yer bildirme gibi seçenekleriniz yok. 

Nasıl hikaye yayınlanır?

Instagram’da anasayfa açıkken sol üst köşede yer alan yuvarlak içinde + simgesine basın. Bu durumda kamera açılacak ve bu ekranın altında soldan sağa flaş butonu, hikaye fotoğrafı ya da ideosu çekmenizi sağlayacak buton, ön ve arka kamera arasında geçiş yapacağınız butonlar yer alıyor. Resim çekecekseniz ortadaki butona 1 kez basmanız yeterli. Video çekecekseniz butona basılı tutmalısınız. Eğer daha önce çekilmiş bir resmi paylaşmak istiyorsanız Stories kamerası açıkken akranı aşağı kaydırmanız gerek. Yalnız şunu belirtelim; sadece son 24 saat içerisinde çekilmiş resimleri yayınlayabilirsiniz. 

Çekilen fotoğraf ve videolar nasıl düzenlenir?

Fotoğraf ya da video çektikten sonra Stories sizi direkt olarak düzenleme kısmına yönlendiriyor. Ekranın sol sağına ya da sağından sola kaydırarak farklı filtre seçeneklerini seçebiliyorsunuz. Düzenleme ekranında fotoğraf ya da videolarınıza karalama yapabilir, klavye ile yazı veya emoji ekleyebilirsiniz. Karalama yapmak için boya fırçası ikonunu kullanıyorsunuz. fırça seçeneklerinden birini ve rengi seçip parmaklarınızla çizim yapabiliyorsunuz. Klavyeyi kullanmak içinse; Aa simgesine dokunuyorsunuz. Bittiğinde yazıya basılı tutarak dilediğiniz alana taşıyabiliyor ya da büyütüp küçültebiliyorsunuz. Daha ekranın alt ortasında beliren ok işaretine basarak hikayenizi yayınlayabiliyorsunuz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)