Instagram Hikayesine Link Nasıl Eklenir?

Instagram Hikayesine Link Nasıl Eklenir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

 

Sosyal medya platformlarının son zamanlarda en çok kullanılan ve göze çarpan özelliklerinden biri de bağlantılara link verilmesidir. Genellikle instagram uygulamasında karşımıza çıkan instagram hikayesine link ekleme özelliği birçok işletmenin ve fenomenlerin oldukça fazla kullandığı bir detay.

Peki instagram hikayesine link eklemek neden önemli? Son yılların en çok kullanılan ve sevilen uygulaması olan instagramda milyonlarca insan yaptığı işlerden para kazanmaktadır. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda Facebook, Instagram’ı satın almıştı. Ve sonrasında özellikle para kazanmak amaçlı birçok reklam modeli geliştirildi. Bunlardan biri de reklam veren kişiden ve kullanıcılardan daha fazla verim almaya yarayan bağlantı ekleme özelliği.

Hikayedeki reklamları daha etkili hale getiren link ekleme özelliği birçok işletmenin sürekli kullandığı bir özellik oldu. Hikayede paylaşılan hizmetlerin ve ürünlerin,  müşterilerin satın alması için ve kişilerin ürünlere daha kolay ulaşabilmesi için link paylaşmak oldukça önemlidir. Bu sayede satışlarınızda artış sağlayabilirsiniz.

Instagram hesabına link eklemek için bazı detaylara dikkat etmeniz lazım. Eğer kullanmakta olduğunuz kişisel hesapsa, ayarlar kısmına girerek bu hesabı işletme hesabına çevirebilirsiniz. Eğer kullanmakta olduğunuz zaten işletme hesabı ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

Diğer bir önemli detay ise link paylaşmak istediğiniz hesabını en az 10.000 instagram takipçisi olması gerekmektedir. Aksi durumda daha az takipçisi olan hesaplarda link paylaşımı yapılamamaktadır.

Eğer yukarıda bahsettiğimiz iki şartı da yerine getiren bir işletme hesabına sahipseniz gerisi çok kolay. Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra hikayelerde paylaşacağınız bir görsel seçmelisiniz. Görseli seçtikten sonra görselin üst kısmında bulunan zincir sembolüne dokunmalısınız. Sonra çıkan kısma bağlantınızı yani linki ekleyebilirsiniz. Hikayenizi görüntüleyenler, ilgili fotoğrafı yukarıya kaydırdığında sizin eklemiş olduğunuz url’ye yani linke ulaşacaklardır.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)