Huawei P20 Lite Cep Telefonu Yorum ve İnceleme

Huawei P20 Lite Cep Telefonu Yorum ve İnceleme
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Huawei son dönemde piyasaya sunduğu akıllı telefon modelleri ile bir hayli gündeme geliyor. Özellikle P20 Lite modelinin büyük bir ilgi gördüğünden söz edebiliriz. 5.84 inç büyüklüğünde olan bu tasarım performansını Huawei Kirin 659 işlemcisine borçlu! 1080 x 2280 piksel çözünürlük sunuyor olması ise akıllı telefon modelinin lokomotif özelliklerinden biri çünkü telefonun kullanıcılarda büyük heyecan uyandırmasını beraberinde getirdi. 

İşlemcinin 4 çekirdeği, 2.36 GHz, diğer 4 çekirdeği ise 1.7 GHz hızında çalıştığı için güçlü bir performans sunduğu aşikar. Akıllı telefon modelini sizler için mercek altına aldık. Bu telefonu satın alıp almama noktasında karar sizin… 

Huawei P20 Lite Tasarımı Nasıl? 

Akıllı telefon modelinin kuşkusuz en çok dikkat çeken yeri tasarımı oldu. Çentikli ekran tasarımına sahip olan telefon 7.4 mm kalınlığa, 145 gram da ağırlığa sahip. İlk bakışta büyük bir telefon gibi görünebilir ancak ideal ağırlık bu tasarımla yakalanmış gibi görünüyor. Telefon modelinin arka tasarımı da büyük dikkat çekti. Ancak parmak izi kalıyor ve bu özelliği de telefonu satın alırken dikkate almanız gerekiyor. 

Arka bölümde çift kamera olduğu bilgisini de aktaralım. Kameralar tasarıma dikey bir hatla kazandırılmış. Sol bölümünde SIM kart bulunuyor ve sağ tarafta da güç düğmesi ile ses kontrol butonu mevcut. Bu açıdan başarılı bir tasarıma sahip çünkü pratik şekilde butonların kullanılabildiği bir yerde konumlandırılmış. 

Telefonun alt bölümünde ise hoparlör mevcut. LTPS LCD ekran ve % 80.5 ekran gövde oranı bulunduğundan bu açıdan da beklentileri karşılayan bir tasarım olduğunu belirtebiliriz. Telefon modelinin neredeyse tamamı ekran izlenimi veriyor. Rakipleri ile kıyaslandığında telefonun tasarımının gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü tasarım kaynaklı bir kullanım problemi yaşanmıyor. 

Depolama alanı… 

32 GB ve 64 GB olmak kaydıyla iki farklı hafıza seçeneği sunduğu bilgisini de sizlerle paylaşalım. Şayet bu rakamları yetersiz buluyorsanız MicroSD kart yardımı ile depolama alanını 256 GB’a çıkarabileceğiniz hatırlatmasını da yapalım.

Kamera…

Telefonun ön kamerası 16 MP ve arka kamerası da 16 MP + 2 MP olduğundan gayet net ve etkileyici fotoğraflar çekmek mümkün olabiliyor. Bu arada merak edenler için bataryasının da 3000 mAh olduğu bilgisini de ekleyelim. 

Mavi, pembe ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunan tasarım ilk kullanıcılardan tam not almayı başardı. Özellikle teknik donanımı bu tasarımı son derece etkileyici kılıyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)