Google Asistan‹a Yeni Eklenen Özellikler

Google Asistan’a Yeni Eklenen Özellikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple’da kullanılan Siri’ye alternatif olarak sunulan Google Asistan her geçen gün daha da kullanışlı yeni özellikler kazanıyor. Bu hızlı gelişimin en önemli nedeni ise projenin açık kaynak kodlu olması ve dünyanın her yerindeki yazılımcıların ürüne direkt olarak katkı sağlayabilmesi.

Bu blog yazımızda Google Asistan’a yeni eklenen ve az bilinen özellikleri listeleyeceğiz. İşte Google Asistan’ı daha da verimli kullanabileceğiniz ipuçları.

Google Home ile telefon görüşmesi yapabilme

Home kişi listenize erişemiyordu. Yapılan güncelleme ile Google Home artık kişi listenize erişebilecek. Bu da daha hızlı aramalar yapabilmenize imkan sağlayan bir özellik olarak göze çarpıyor.

Görsel yanıtlar

Siri’den de bildiğimiz gibi sesli ve yazılı olarak yanıt almak mümkün. Google yaptığı geliştirme ile Chromecast alt yapısı sayesinde görselle yanıt imkanı da sunmaya başladı.

Asistanınıza sormadan da yardım alabilirsiniz

Google Asistan da Siri gibi soru/cevap üstüne kuruluydu. Google, Asistan’da yaptığı geliştireme ile zamanı yaklaşan toplantılarınızı siz sormadan size bildirebilecek bir geliştirme yaptı. Bu özellik size gerçek bir asistan deneyimi yaşatabilir.

Google Lens

Lens, kameranız aracılığı ile nesne tanımanıza yardımcı olan bir geliştirme. Google, Asistan ile Lens’i entegre ediyor ve asistanınız ile taratarak ile arama yapmanıza imkan sağlıyor.

iOS desteği

Google Asistan uygulaması artık iPhone ve iPad’lerde de kullanılabilir. Her ne kadar Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlardaki kadar kapsamlı olmasa da iPhone’da Siri’ye alternatif bir asistan uygulaması olarak kullanabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)