Facebook‹un Çok Bilinmeyen 4 Özelliği

Facebook’un Çok Bilinmeyen 4 Özelliği
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Facebook en çok kullanıcıya sahip olan bir sosyal medya uygulaması. Bu nedenle eminiz ki birçoğunuzun Facebook hesabı var. Ancak birçok kişi Facebook kullanıcısı olmasına rağmen,  bu sosyal medya devinin bazı özelliklerinden bi haber.

Bu yazımızda işinize yarayabileceğini düşündüğümüz Facebook’un çok da bilinmeyen 4 özelliğini sizlerle paylaştık.

Facebook’tan gönderdiğiniz ilk mesajı görebilirsiniz

Facebook sayfanızda “Ayarlar” ve “Genel” yolunu izleyerek “Facebook Verilerinin Kopyasını İndir” seçeneğine tıklarsanız bugüne kadar ki tüm verilerinizi indirebilirsiniz. Ancak bu işlem günler alacağı için çok daha basit bir yöntemi tercih edebilirsiniz. 

Bu yöntem için öncelilke masaüstünden https://m.facebook.com/messages/ adresini açmanız gerek. Herhangi bir sohbetinizin üzerine tıklayın. “Daha eski mesajları gör” seçeneğine sağ tıklayın ve bu bağlantıyı yeni bir sekmede açın. Bu sekme çok uzun bir URL’e sahip olacak. Daha sonra bir önceki sekmede yine sohbetinize göz atarak yukarı doğru kaydırma yapın. Bu işlem sırasında “Daha Eski Mesajlar Yükleniyor… (822)” gibi mesaj göreceksiniz. Parantez içindeki sayı sizin o sohbetteki toplam mesaj sayınızdır. Bu rakamı gördükten sonra ikinci olarak açtığınız, uzun URL’e sahip sekmeye gidin ve URL’deki “&start=7” şeklindeki kısmına 7 rakamı yerine parantez içinde gördüğünüz sayıyı yazarak “Enter”a basarsanız karşınıza ilk mesaj çıkacaktır. 

Okundu bilgisini kapatabilirsiniz

Bu durum Facebook uygulaması üzerinden mümkün değil ancak masaüstü tarayıcılarda 3. Parti uygulamalar ile mümkün hale geliyor. Crossrider’s Chat Undetected uygulamasını Chrome, Firefox ve de Microsoft Edge’de kullanabilirsiniz. 

Fotoğraflarınızın gizliliğini tek seferde değiştirebilirsiniz

Daha önce yüklediğiniz fotoğrafların gizlilikleri farklı farklı olabilir. Örneğin; bazı fotoğraflarınız herkese açıkken, bazılarını ise sadece arkadaşlarınız görüyor olabilir. Tüm fotoğraflarınızın gizliliğini aynı duruma getirmek için tek tek uğraşmanız gerekmiyor. Tek seferde bu işlemi yapabilmek için ; “Hareketler Dökümü”ne gidin ve solda bulunan “Fotoğraflar”a sonrasında da “Fotoğrafların”a tıklayın. Ekranın üstünde yer alan “Paylaşılanlar” bölümünden istediğiniz gizlilik seçeneğini seçin.

Size gönderilen gizli mesajları okuyabilirsiniz

Facebook’ta arkadaşlarınız dışındaki kişilerden gelen mesajlar gelen kutunuza düşse de bu mesajları görebilmek için “Mesajlar” sayfasındaki “Mesaj İstekleri” bölümünden gelen mesajları onaylamanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra mesajları görebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)