Eski Android Telefonunuzu Yenilemek İçin Öneriler

Eski Android Telefonunuzu Yenilemek İçin Öneriler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsunuz ve artık telefonunuzu yenilemeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Binlerce TL ödeyip yeni bir Android telefon satın almak yerine mevcut telefonunuzu birkaç adımda hızlandırabilir, daha iyi fotoğraf çeker hale getirebilir ve şarjının daha uzun dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda Android telefonunuzu nasıl yenileyebileceğinizden bahsedeceğiz. Yazılım güncellemeleri, batarya sorunları, daha kaliteli fotoğraf ve video çekme ipuçları ve arayüzler ile ilgili bilgiler bulabileceksiniz.

Arayüz yenileme

Google Play Store’da bulabileceğiniz Launcher uygulamaları ile telefonunuzun arayüzüne bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ekranlar arasında geçiş efektleri, farklı temalar ve ikon sitilleri ile yeni bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Özelleştirilmiş ROM (Custom ROM)

Kullandığınız telefonun üreticisi henüz güncel Android sürümlerini sunmamış ya da hiç sunmayacak olabilir. Bu durumlar için yazılım güncellemelerini beklemeniz gerekmiyor. Kullanabileceğiniz Custom ROM uygulamaları ile her zaman Android’in güncel sürümünü ve özellikleirni kullanabilirsiniz.

Ekstra depolama seçenekleri

Telefonunuzun hafızası dosyalarınız ve uygulamalarınız için yetersiz geliyorsa harici olarak kullanabileceğiniz SD kart ve otomatik yedekleme yapan bulut servisleri bu sorununuzu çözerek telefonunuzun daha hızlı olmasını sağlayabilir.

Batarya değişimi

Bataryalar gerek yazılımsal gerek donanımsal nedenlerden akıllı telefon kullanıcılarını çileden çıkartabiliyor. Aldığınız bir güncelleme sonrası ya  da vaad edilen şarj sayısına ulaştıktan sonra batarya sağlığında bir sorun varsa servisten batarya değişimi talebinde bulunabilirsiniz.

Harici lensler ile kameranızı yenileyin

Sosyal medya uygulamalarının yaygın kullanımı ile birlikte kamera özellikleri de satın alma aşamasında belirleyici olmaya başladı. Daha kaliteli video ve fotoğraflar çekmek için harici lens kullanabilirsiniz.

Bu önerilerden birkaçını ya da tamamını uyguladığınızda telefonunuzda çok ciddi farklılıklar ve hızlanma olduğunu gözlemleyebilir, satın almak yerine bir süre daha eski telefonunuzla idare edebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)