Eski Android Telefonunuzdaki Tüm Verilerinizi Yeni Cihazıma Nasıl Aktarırım?

Eski Android Telefonunuzdaki Tüm Verilerinizi Yeni Cihazıma Nasıl Aktarırım?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android kullanıcıysanız ve satın aldığınız yeni akıllı telefonunuzda Android işletim sistemine sahipse tüm verilerinizi kolayca yeni telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu blog yazımızda Uygulamalar, fotoğraflar, mesajlar, kişiler dahil tüm verilerinizi nasıl yedekleyip yeni telefonunuza aktaracağınızı anlatacağız.

Android Yedekleme

Takvim, Wi-Fi ağları ve şifreleri, duvar kağıtları, Gmail ayarları, ekran ayarları, dil ve giriş ayarları, tarih ve saat ayarları gibi halihazırda kullandığınız telefonunuzdaki tüm bilgileri yedeklemekle başlayabilirsiniz. 

Bunun için Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Verileri yedekle menüsünü ziyaret edin ve verilerinizi buluta güvenle kaydedin. Artık yeni telefonunuzu aynı mail adresi ile kurduktan sonra bu bilgilerinizi yedeklediğiniz yerden aktarabilirsiniz.

Google Fotoğrafları Yedekleme ve Aktarma

Google Fotoğraflar uygulamasını açın ve Ayarlar > Yedekle ve Senkronizasyon > Cihaz klasörlerini yedekle menüsünü ziyaret edin ve saklayarak yeni cihazınıza aktarmak istediğiniz klasörün yanındaki butonu aktif hale getirin. Yedekleme işlemi tamam! Yeni telefonunuza Google hesabınızla giriş yaptığınızda yedeklediğiniz tüm fotoğrafları anında görüntüleyebileceksiniz.

Kişiler ve SMS’leri Aktarma

Kişiler Android telefonuzda kullandığınız Google hesabınıza zaten kayıtlı. Yeni cihazınızı aynı Google hesabınızla kurduğunuzda kişiler otomatik olarak yüklenecek. Ancak SMS’ler için aynısı geçerli değil.

Her ihtimale karşı hem kişiler hem de SMS’lerinizi yedekleyebileceğiniz uygulamalar mevcut. Google Play Store’da en yüksek puana sahip uygulamalardan biri olan MCBackup - My Contacts Backup uygulaması ile bunu yapabilirsiniz.

Diğer Kişisel Veriler

Cihazınızdaki Google hesabınıza aktarılmayan bazı kişisel veriler de olabilir. Bunun için cihazınıza bir dosya yöneticisi kurarak klasörlerdeki kayıtlı dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz. Ayrıca bir bilgisayar ve USB kablo / SD kart ile de bu tarz kişisel verilerinizi kaydedebilir ve yeni cihazınıza aktarabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)