Ekran Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekran Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonların en hassas bölümü ve beraberinde en pahalı bölümü ekranlarıdır. Her türlü riske karşı ekran bölümünü koruma altına almak için mutlaka ekran koruyucu ürünler kullanmak gerekiyor. Peki, ekran koruyucu alırken nelere dikkat etmelisiniz? Ekran koruyucularda “9H Hardness” ne anlama geliyor? Konuyu derinlemesine ele alacağız. Ancak öncesinde sıklıkla gördüğünüz “Gorilla Glass” kavramından söz edelim. Bu kavram telefonunuzun ekranının çizilme gibi risklere karşı daha dayanıklı olduğu anlamına gelir. Fakat yine de bir ekran koruyucu katman ile ekranı korumanız lazım. 

Ekran Koruyucu Plastik mi Olmalı, Cam mı? 

İstisnasız herkesin ikilemde kaldığı ana konu, ekran koruyucunun plastik mi, yoksa cam mı olması gerektiğidir. Plastik koruyucular daha ekonomik fiyatlara sahip olduğundan daha cazip bir seçenek gibi görünebiliyor. Ancak telefonunu sıklıkla düşürenler için cam ekran koruyucular tercih edilmeli. Çünkü düşme ya da bir darbe alma durumunda plastik koruyucular ekranı koruma noktasında yetersiz kalabiliyor. Temperli cam (tempered glass) ise ekranı düşme durumunda çok daha iyi korumakla birlikte ekrana daha yakın bir koruma sunuyor olmasıyla da ön plana çıkıyor. Son dönemde fiyatlarının ciddi düzeyde gerilediği bilgisini de sizlerle paylaşalım. Özellikle MobilCadde olarak online sipariş sitemizde en uygun fiyatları sunarak herkesin bu ürünlere sahip olabilmesini sağlıyoruz. 

Telefon Modeline Uyumlu mu? 

Ekran koruyucu alırken kullandığınız telefonun markasına ve modeline uygun olması gerektiğini unutmayın. Koruyucular her bir telefon modeli için ayrı olarak üretiliyor. Çünkü telefonun flaş, ses çıkış, kamera gibi bölümlerini kapatmayacak bir kesime sahip olması gerekir. Her bir telefon modelinde bu bölümler telefonun farklı yerinde konumlandırılmış olabileceği için ekran koruyucunun kullandığınız modele uygun olması gerekir. Aksi halde telefonunuzun ekran bölümüne kazandırılan bazı tuşları kullanmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. 

Ekran Koruyucuları İncelerken Karşılaşabileceğiniz Bazı Kavramlar ve Anlamları 

9H Hardness

Ekran koruyucu modellerini incelerken karşınıza ürünlerin özelliklerini anlatan bazı kavramlar çıkabilir. Bunlardan biri de “9H Hardness” yani “9H Sertlik” kavramıdır. Bu kavram en genel şekliyle en sert kalem standardı olarak adlandırılır. Anlamı ise ekran koruyucunun, dolayısıyla uygulandığı telefonun ekranının kalemle çizilemediğidir. Uygulanan bir test sonrasında ekran koruyuculardan dayanıklılığı ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. 

Oleophobic Coating 

Bu kavram incelediğiniz ekran koruyucunun özel bir kaplamaya sahip olduğu anlamına gelir. Bu kaplama yağ tutmaz, bir diğer deyişle ciltteki yağın ekran üzerinde parmak izi şeklinde yansımasını önler. Diğer ekran koruyuculara nazaran daha az parmak izi bırakır. Ancak parmak izini % 100 önlediği anlamına gelen bir kavram değildir. Yani bu özelliğe sahip bir ekran koruyucu satın aldığınızda, ekranda asla parmak izi kalmayacağı anlamına gelmez. Sadece diğerlerine nazaran daha az iz kalacaktır. 

Privacy Layer

Bu ekran koruyucu telefonun görüş açısını sadece size yönelik olarak sunabilen ekran koruyucu özelliğidir. Yanınızdaki kişilerin telefonunuzun ekranını görmesini önlemeye yönelik olarak hazırlanmış olan ekran koruyucu çeşitleri, piyasaya bu kavram ile sunulur. Ancak bu kavramla lanse edilen bir ekran koruyucu aldığınızda da yanınızdakilerin telefonunuzun ekranını asla göremeyeceğini düşünmeyin. Sadece görüş açısı azaltılmıştır ve yanınızdakilerin net görüşü bir miktar bozulur. 

Matte Display 

Bu kavram ise ekran koruyucunun mat olduğu anlamına gelir. Parlak olan ekran koruyucular ise “glossy display” kavramı ile satışa sunulur. Mat ekran koruyucuları kullanan kişilerin sayısı oldukça az. Bu nedenle her telefon modeline uygun bir matte display ekran koruyucu bulmakta zorlanabilirsiniz. Zira tercihler zaten parlak olan ekran koruyucuları kullanmak yönünde oluyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)