Bir Müzik Dosyası WhatsApp Web Üzerinden Nasıl Gönderilir?

Bir Müzik Dosyası WhatsApp Web Üzerinden Nasıl Gönderilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hepinizin bildiği gibi  uzunca bir süre önce web sürümünü de yayınlamıştı. WhatsApp Web oldukça kullanılır durumda şu an. Bilgisayar başından kalkamayanlar, çalışırken telefona bakmaya vakit ayıramayanların oldukça işine yarayan WhatsApp Web’te nasıl müzik dosyası göndereceğinizi biliyor musunuz?

WhatsApp Web’te durum mobilde olduğu kadar hızlı ve basit değil. Bu yazımızda, bilgisayarda WhatsApp kullanırken nasıl müzik dosyası transfer edeceğinizi anlattık. 

Öncelikle buraya tıklayarak WhatsApp Web’e giriş yapın. İlk kez bağlanacaklar için açıklayalım: Bağlantıyı tıkladığınızda karşınıza bir QR kod çıkacak. Telefonunuzda WhatsApp “Sohbetler” penceresi açıkken, sağ üst köşeden “WhatsApp Web” seçeneğini seçin. Bu durumda QR kod okuyucusu açılacak. Bilgisayardaki kodu okutun ve WhatsApp Web hazır!

Göndermek istediğiniz müzik dosyasının bulunduğu klasörü açın ve sayfanın en üstünde bulunan “Görünüm” menüsüne tıklayın.

Görünüm menüsünden “Seçenekler”i seçin. Açılan pencerede tekrar “Görünüm” menüsünü seçin. Görünen seçeneklerden “Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle” seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırın. Daha sonra sırasıyla sağ alt köşede yer alan  “Uygula” ve “Tamam” butonlarına tıklayın.

Şimdi tekrar göndermek istediğiniz müsik dosyasının üzerine gelin ve sağ tıklayın. “Yeniden adlandır” seçeneğini seçin. Bu şekilde müzik dosyasının uzantısını değiştireceksiniz. İsmin sonuna .mp4 yazın. 

Şimdi bilgisayarınızdan WhatsApp Web’i açın. Sağ üstte bulunan ataş işaretine dokunarak dosyayı bulup gönderin. 

Şu an için WhatsApp Web mp3 formatını desteklemediği için bu işlemler uzun sürse de başka bir çözümü yok. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)