APK Nedir, Nasıl Kurulur?

APK Nedir, Nasıl Kurulur?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

APK yani Android Package Kit, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlere uygulama ya da oyun dosyalarının marketler üzerinden dağıtılmasına ya da dosya üzerinden direkt kurulmasına imkan veren bir dosya türüdür.

Kişisel bilgisayarınıza program kurabilmeniz için .exe uzantısına sahip dosyalara ihtiyacınız varken Android işletim sistemi için de ihtiyaç duyacağınız dosya türü .apk’dır.

Google Play Store’da yayınlanan ancak bölge kısıtlaması yüzünden yükleyemediğiniz ya da yayından kaldırılmış ancak yükleme dosyası bir yerlerde bulunan uygulamaları APK dosyalarına ulaşarak ve telefonunuza indirerek uygulamayı kurabilirsiniz. Bunun için telefonunuzun Ayarlar menüsü altındaki Geliştirici Ayarları’ndan “Bilinmeyen Kaynaklar” ayarına izin vermeniz gerekiyor. Ancak bunun zararlı dosyalar için sakıncalı olduğunu da belirtmekte fayda var.

APK dosyalar nereden indirilir?

APK uzantılı dosyayı aratmanın en bilinen yolu internet üzerinde yapılan aramalardır. Ancak belirttiğimiz gibi bu zararlı yazılımlar konusunda dikkat etmeniz gereken bir durumdur. Global olarak bilinen APK indirebileceğiniz bazı siteler şunlar;

-APKMirror

-APKPure

Bu iki siteden yayınlandığı bölgelere ve kategorilere göre ya da kelime ile arama yaparak istediğiniz kurulum dosyasına erişebilirsiniz.

APK dosyalar nasıl kurulur?

Bunun için cihazınızın Ayarlar > Güvenlik menüsüne erişim sağlayın.

Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver seçeneğini aktif hale getirin.

Telefonunuza indirdiğiniz APK dosyasını çalıştırın ve uygulama kurulumunu tamamlayın.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)