Android‹de Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

Android’de Ekran Videosu Nasıl Çekilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android cihazınızla çok kolay bir şekilde ekran görüntüsü alabiliyorsunuz ancak bazen ekran görüntüsü yeterli olamayabiliyor. Hareketli şekilde kaydetmek isteyeceğiniz anlar olabilir. Örneğin; oynadığınız bir oyunun, bir yemek tarifinin ekran videosunu çekmek isteyebilirsiniz. 

Ekran videosu çekmek de ekran görüntüsü almak kadar kolay aslında. Peki, Android cihazlarda ekran videosu nasıl çekilir? Bu yazımızda detaylı bir şekilde buna yer vereceğiz. 

İlk adım

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var; Android cihazlarınız ile ekran videosu çekebilmek için cihazınızın rootlu olması gerekiyor. Cihazınızı rootlayıp rootlamamak size kalmış. Bu durumu tercih etmiyorsanız zaten geri kalan adımlara gerek kalmayacak. Cihazınız zaten rootlu ya da onu rootlamaya karar verdiyseniz yazımızın devamı sizin için önemli. 

İkinci adım 

Ekran videosu çekebilmek için Screencast isimli uygulamayı indirin. Uygulamayı açtığınızda root erişim iznine onay vermeniz gerekir. Uygulama açılınca sağ üst köşede yer alan dişli logosunun olduğu alana tıklayın ve bu alandaki ayarları cihazınızın performansına göre belirleyin. 

Üçüncü adım

Video çekmeye başlamak için uygulamayı açıp sol üst köşede yer alan klaket işaretine basıp geri döndüğünüzde video çekimine başlayabilirsiniz. Videoyu sonlandırmak için ise tekrar uygulamaya girip aynı işarete basmanız yeterli olacaktır. Daha fazla ayar ve daha iyi performans için uygulamanın ücretli versiyonunu indirebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)