Android‹de Dokunmatik Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Android’de Dokunmatik Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, cebinizde ya da çantanızda ekran kilidiniz henüz kapanmamışken kontrolünüz dışında cihazınızda kendiliğinden bazı menülere, uygulamalara giriyorsa hatta kişi listenizden biri yanlışlıkla aranıyorsa sizi zor durumda bırakabilir. Bu durum hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının başına gelmiştir.

Telefonunuzun dokunmatiğini devre dışı bırakarak siz farkında olmadan açılan uygulamalara engel olabilirsiniz. Ancak devre dışı bırakmak Android’in içerisinde var olan bir özellik değildir. Bunun için telefonunuza bir uygulama yüklemeniz ve ayarlamalarını yapmanız gerekiyor.

Dokunmatik ekran nasıl devre dışı bırakılır?

-İlk olarak Touch Lock – Touch Block uygulamasını Google Play’den telefonunuza yükleyin. 

-Yüklediğiniz uygulamayı açın ve Gizlilik ve Güvenlik politikasına onay verin.

-Ekranı sola doğru kaydırarak uygulama tanıtımını görün ve Şimdi aktifleştir butonuna dokunun.

-Uygulamayı kullanabilmeniz için cihazınızın Touch Lock – Touch Block uygulamasına Erişilebilirlik Servisi ve Kullanıcı Verileri Erişimi için izin vermiş olması gerekiyor. I GOT IT butonuna tıklayın.

-Bu menüden Touch Lock ismine tıklayın ve “Kullanım erişimine izin ver” seçeneğini aktif hale getirin.

-Ekranınızı kilitlemek için bildirim panelini aşağıya doğru kaydırın ve “Tap to enable” yazan yere dokunun. İşlem tamam. Dokunmatiğiniz kilitlendi.

-Dokunmatiği tekrar aktif kale getirmek için ekrandaki kilit butonuna üst üste iki kez tıklayın.

Uygulama yorumlarına göre Youtube’da müzik dinlerken ekranı kapatamayan kullanıcıların, video açtıktan sonra dokunmatiği devre dışı bırakarak telefonu gönül rahatlığı ile cebine ve çantasına bırakabildikleri belirtiliyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)