Android‹de Aşırı Isınma Nedenleri ve Çözümü

Android’de Aşırı Isınma Nedenleri ve Çözümü
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android yüklü akıllı telefonunuz ya da tabletiniz zaman zaman çok ısınıyor ve bunun nedenini, çözümünü öğrenmek mi istiyorsunuz? Aşırı ısınmanın başlıca nedenleri; çok oyun oynamak, arka planda çok fazla uygulama çalıştırmak, uzun süre ekranın açık kalması ve donanımı zorlayacak işlemlerin yapılması, uygulamaların çalıştırılmasıdır. Aşırı ısınmanın önüne tamamen geçmenin mümkün olmadığını öncelikle söyleyelim. 

Aşırı ısınmayı aza ya da optimum seviyeye indirmek için yapmanız gerekenler:

Virüs taraması yapın

İlk olarak virüs taraması yapmanız çok doğru bir işlem olacaktır. Ücretli ya da ücretsiz uygulamalarla yapabileceğiniz bu tarama sonrasında varsa bulduğunuz virüsleri silin.

Kamera ayarları

Olağan sürelerde kamera kullanımı telefonunuzda aşırı ısınmaya neden olan bir unsur değildir. Ancak uzun süre yüksek kalitede/ayarda fotoğraf ya da video çekmeniz telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Kamera ayarlarınızı ortalama seviyelerde kullanarak aşırı ısınmanın önüne geçebilirsiniz. 

Kapak ve kılıf seçimi

Kılıf ve kapaklar telefon ve tabletleriniz için koruma sağlayan aksesuarlardır. Ancak kullandığınız kılıf telefonunuzu çok sıkıyor ve tam olarak cihazınızla uyumlu değilse aşırı ısınmasına neden olabilir.

Değerli akıllı telefonlarınızı kapaksız kullanmak bir çözüm değildir. Çizilme, kırılma gibi dış etkenlere karşı koruma sağlayan kılıflarınızı, telefonunuzu çok zorlayan bir işlem yapacağınız zaman çıkartmak önleyici bir hareket olabilir.

Batarya ve şarj kablonuzu kontrol edin

Birçok şeyi denediniz ancak telefonunuzdaki aşırı ısınma sorunu devam mı ediyor? Uzun yıllardır kullandığınız bir cihazsa ve batarya değişimi yapmadıysanız ya da kullandığınız şarj aleti orijinal değilse bu etkenler de telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Orijinal yeni bir batarya ve orijinal şarj aleti kullanmanız ısınma sorununu ortadan kaldırabilir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)