Android Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Dönmeden Virüslerden Temizleyin

Android Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Dönmeden Virüslerden Temizleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemli bir akıllı telefon kullanıyorsanız virüs sorunuyla karşılaşmanız da olası. Böyle bir durumla karşılaştığınızda telefonunuza format atmak yerine yazımızda anlatacağımız alternatif bir yöntemle virüs temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

Telefonunuza sizin isteğiniz ve bilginiz dışında uygulamalar yükleniyor ve yeni dosyalar beliriyorsa telefonunuza kesinlikle virüs girmiş demektir. 

Bu tarz yazılımları bulmak ve onlardan kurtulmak için öncelikle antivirüs yazılımlar kullanmanızı öneririz. Google Play’de yer alan popüler yazılımlardan birini kullanabilirsiniz. 

Güvenli modu çalıştırarak telefonunuzu yeniden başlatın

Güvenli mod seçeneği Andorid telefonlar için bu tarz durumlarda kullanılabileceğiniz bir çözümdür. Güvenli mod özelliği ile telefonunuzda yer alan üçüncü parti uygulamaların çalışmalarını tamamen engelleyebilirsiniz. Güvenli modu çalıştırmak için daha önceki Android Cihazlarınızı Güvenli Mod ile Sorunlardan Koruyun yazımızı okuyabilirsiniz. 

Bu iki adımdan sonra telefonunuz kötü niyetli yazılımlardan temizlenmiş olacak ve güvenli hale geri dönecek. Bu yöntemle fabrika ayarlarına dönmek gibi uzun ve zahmetli bir yola başvurmanıza gerek yok. Ancak bu yaptıklarınıza rağmen virüslerden kurtulamadıysanız bu kez fabrika ayarlarına dönmek zorunda kalacaksınız. 

Ayrıca son olarak bir önerimiz daha var: Telefonunuzun daha hızlı çalışabilmesi için temizlik uygulamalarını kullanarak yeterli boş alan yaratmanız. Clean Master Android bu konuda kullanabileceğiniz başarılı bir uygulama.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)