Android Telefonlarda Ana Ekran (Home) Tuşu Nasıl Özelleştirilir?

Android Telefonlarda Ana Ekran (Home) Tuşu Nasıl Özelleştirilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android telefonlardaki ana ekran tuşu diğer tuşlarla birlikte kullanılmayıp, tek başına kullanıldığında adından da anlaşılacağı gibi ana ekrana dönmenizi sağlar. Telefonunuzdaki Home tuşunu ana ekrana dönme işlevi dışında kullanmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için telefonunuza Button Mapper adında ücretsiz bir uygulama yüklemeniz gerekiyor.

Button mapper uygulamasını buraya tıklayarak indirebilir ve aşağıdaki adımları izleyerek ana ekran tuşunu özelleştirebilirsiniz.

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra, uygulama tarafından istenen izinleri sırası ile onaylayın.Daha sonra ekranda yer alan tuş seçeneklerinden kısayol atamak istediğiniz tuşu ve bu tuşa kaç kez dokunduğunuzda, atadığınız kısayolu açmak istediğinizi seçin.

Uygulama üzerinden özelleştirebileceğiniz tuşlar;

-Ana ekran tuşu

-Geri Tuşu

-Son uygulamalar tuşu

-Ses açma/kapatma tuşu

Özelleştireceğiniz tuşu seçtikten sonra tek dokunuş, çift dokunuş ve basılı tutma seçeneklerinden dilediklerinizi seçerek özelleştirmeleri ayarlayabilirsiniz.

Tuşa kaç kez dokunduğunuzda kısayolu açacağını belirledikten sonra bu tuşa ve dokunuşa atamak istediğiniz kısayolu seçin. Örneğin, Telefon uygulaması ya da WhatsApp.

Telefonunuzu daha hızlı ve aktif olarak kullanabilmek için telefonunuzdaki butonları özelleştirebilir ve tuşlara dilediğiniz görevleri atayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)