Android Oreo‹nun Resmen Tanıtılan Yeni Özellikleri

Android Oreo’nun Resmen Tanıtılan Yeni Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Google tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi Android’in 8.0 olarak da bilinen ve adı Oreo olan sürümü yapılan etkinlikle resmen tanıtıldı. Android Oreo sürümü ilk olarak Nexus, Pixel ve Pixel XL kullanıcılarına sunulacak.

İşte resmen tanıtılan Android O’nun yeni özellikleri:

Ekran bölme özelliği

Bazı markalardan bildiğimiz aynı anda birden fazla uygulamayı/özelliği kullanmaya imkan tanıyan ekran bölme uygulaması artık resmen Anroid’de. Bu özellik sayesinde aynı anda iki uygulama kullanılabilecek.

Yenilenen Ayarlar Menüsü

Oreo’da hem tasarımsal hem de kategorilendirme açısından yeni bir Ayarlar menüsü kullanılacak.

Yeni Emojiler

Oreo’da yepyeni bir Emoji klavyesi tasarlanmış. Aynı kategorilerde sadece tasarımsal olarak emojilerde değişiklikler yapılmış.

Akıllı Metin Seçimi

Telefonunuzda bir metni seçtiğinizde, seçiminiz bir harita linkini içeriyorsa kısa yolla harita açmanızı, telefon numarası seçtiyseniz kısa yolla arama yapmanızı sağlıyor.

Uygulamaların Güvenlik Taramaları

Uygulama tarama menüsü adında yeni bir güvenlik sekmesi ekleniyor. Bu menüde telefonunuzda yüklü uygulamaların ne sıklıkla tarandığı bilgisini edinebileceksiniz.

Otomatik Kablosuz Ağ Arama

Wi-Fi’ı sadece belirli konumlarda kullanıyorsanız artık sürekli açık bırakmanıza ya da manuel olarak kapatıp açmanıza gerek yok. Android Oreo ile bulunduğunuz konuma göre Wi-Fi otomatik olarak açılıp/kapanacak.

Detaylı Pil Kullanım Bilgisi

Halihazırdaki sürümünde hangi uygulamanın ne kadar pil kullandığınız yüzde olarak görebiliyorduk. Uygulamanın aktif kullanımda ne kadar, arkaplan durumunda ne kadar batarya kullanabildiği bilgisi de Oreo’da sunulacak.

Mavi Işık Filtresi

Halihazırdaki sürümlerde Google Play’den indirebileceğiniz uygulamalar sayesinde ekranı sarartarak zararlı ışıklardan kendinizi koruyabiliyorsunuz. Oreo ile birlikte dahili bir özellik olarak sunulacak.

Uygulama Kısayolları

Oreo ile birlikte uygulama kısayollarını daha işlevsel ve farklı tasarımlarda kullanabileceksiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)