Android O (8.0) Hakkında Tüm Detaylar

Android O (8.0) Hakkında Tüm Detaylar
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android O 8.0 güncellemesinin önizleme sürümü geçtiğmiz günlerde yayınladı. Bizler de vakit kaybetmeden Android O 8.0 ile gelen yeniliklere bu yazımızda göz atıyoruz. 

Android 7.0 Nougat sürümünden sonra gelecek olan Android sürümü Android O 8.0, ilk olarak sadece Pixel ve Nexus telefonlara verilecek. Daha sonra bazı diğer Android cihaz da bu sürümü deneyimleyebilecek. 

Android O 8.0 ile gelen önemli yenilikler

Bağlanabilirlik

Android O 8.0 ile cihazlar arası iletişim daha da güçlü hale gelmiş. Yüksek kalitede Bluetooth ses ve NAN bağlantısı desteklenen cihazların birbirleriyle kablosuz ağı kullanarak iletişimi ağlanacak. 

Arka plan kısıtlamaları

Android 7.0 güncellemesi ile her ne kadar azalırsa da, Android kullanıcıların en çok şikayet ettiği durum; uygulamaların arka planda sürekli çalışır halde durması. Bu durum tabi ki pilin ömrünü oldukça olumsuz etkiliyor. Bu durumu düzeltebilmek için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyuluyordu. Oysa şu an Android O 8.0 ile beraber pil tasarrufu sağlayabilmek için başka bir uygulamaya gerek kalmıyor. Arka plan servisleri ve konum güncellemelerin çalışması kısıtlanacak. 

Bildirim kanalları

Android O ile birlikte bildirimler menüsü de geliştirilmiş. Yapılan geliştirmeler ile kullanıcılara bildirimler üzerinde çok daha fazla kontrol imkanı tanınıyor. Bu yenilik ile uygulamaların bildirim kanalları kullanıcılar tarafından oluşturabilecek. Örnek vermek gerekirse; Instagram bildirimlerini ayrı ayrı alma imkanınız var. Yani, biri sizi takip ettiğinde bildirim almak isterken, fotoğrafınız beğenildiğinde bildirim almayı kapatabileceksiniz. 

Android O 8.0’ın diğer tüm özellikleri;

-Resim içinde Resim (PiP, Picture in Picture)

-Otomatik doldurma API’leri (Autofill APIs)

-Uyarlanabilir simgeler (Adaptive Icons)

-Geliştiriciler için yeni yazı tipleri

-Geniş renk gamı desteği (Wide-gamut color)

-Daha iyi web görünümleri

-Geliştirilmiş klavye ile gezinme

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)