Android İçin Açık Kaynak Kodlu Geliştirilen Yeni Özellikler

Android İçin Açık Kaynak Kodlu Geliştirilen Yeni Özellikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Her yıl düzenlenen Google I/O etkinliğinde bu yıl çok ilgi çekici özellikler hakim. Android Deneyler birçok yazılımıcıyı yeni Android uygulamaları ve özellikleri geliştirmesi için bir araya getiriyor. Google Deneyler 2017’e damga vurması beklenen yenilikleri sizin için listeledik.

Telefonunuzun ana ekranını Atari salonuna çevirin

90’larda çocuk olduysanız ve o zamanlarda oynanan atari oyunları gözünüzde tütüyorsa bu geliştirme çok ilginizi çekecek. Ana ekran üzerinde atari oyunları oynanmasını sağlayan geliştirme ile Pac Man, Tetris ve Pinball gibi hiç eskimeyen ve hasret kaldığınız oyunları ana ekranınızda kolayca oynayabilirsiniz. 

Hayvan tespit cihazı

Machine learning teknolojisi ile geliştirilen bu cihaz ve yazılım kameralar ve sensörler aracılığı ile doğada yaşayan her türlü canlıyı tespit ve takip edebilir. Sadece canlıları değil, canlıların yaşadığı doğadaki olayları da kayıt altına alabiliyor. Hayvanlar üzerinde yapılan takipleri ileri boyuta taşıyacak bir geliştirme olabilir. En heyecan verici kısmı ise diğer özelliklerde olduğu gibi açık kaynak kodlu olarak geliştirmeye açık olması.

Camarada

Camarada, Huawei’nin bazı modellerinde özellik olarak sunulan senkronize bir kamera uygulaması. Bu uygulama ile birden fazla cihazı eşleştirerek fotoğraf ve video çekimi yapabilirsiniz. Uygulamanın en heyecan verici kısmı ise birden fazla kamera ile 360 derece video çekimleri yapılabilecek olması.

Taskzy

Taskzy, gelişmiş bir görevlendirme uygulaması. Akıllı telefonunuza o an içinde bulunduğunuz duruma göre ne yapmasını söyleyebilirsiniz. Hava yağmurlu ve belirli bir hızın üzerindeyken güzel bir instagram hikayesi çekmek için Instagram uygulamasını, kulaklığı taktığınızda otomatik olarak Spotify uygulamasını açmasını isteyebilirsiniz.

Bu yıl ve gelecekte bunlar ve bunlar gibi yeniliklerin Android’i olduğundan bir adım ileri taşıyabileceği oldukça muhtemel. Bu etkinliğin en ilgi çekici yanı ise dünyanın her yerinden yazılımcıların bu etkinliğe katılması ve bu uygulamaları / özellikleri geliştiriyor olması.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)