Android Dosyaları Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

Android Dosyaları Bilgisayara Nasıl Aktarılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android cihazınızda yer alan müzik, fotoğraf, video ve bunun gibi dosyaları bilgisayara aktarmanın birçok yolu var. Cihazınızdan bilgisayarınıza dosya transferi yapabileceğiniz farklı yolları sizin için sıraladık. Size kendiniz için en pratik olan yöntemi seçmek kaldı.

USB kablosu ile transfer

Cihazınızla birlikte kutudan çıkan orjinal USB kabloyu kullanarak hızlı ve güvenilir bir şekilde dosya transferi sağlayabilirsiniz. USB kabloyu hem bilgisayarınıza hem de cihazınıza bağladıktan sonra, bilgisayarda cihazı bulmanız yeterli. Böylece bilgisayardan cihaza, cihazdan bilgisayara hızlı ve kolay bir şekilde dosya transferi yapabilirsiniz.

WiFi Direct ile transfer

Wifi Direct desteği olan Android cihazlarda kullanabileceğiniz diğer tanımı ile “Kablosuz Doğrudan” seçeneği ile aynı Wifi ağında bulunduğunuz cihazlarla hızlı transfer yapabilmeniz mümkün. Kaldı ki artık birçok Adroid işletim sistemli cihaz Wifi Direct desteği sunuyor.

Bu yöntemle dosya transferi yapabilmek için hem bilgisayarınızı hem de Android mobil cihazınızı aynı WiFi ağına bağlamanız gerekiyor. Daha sonra mobil cihazınızın Ayarlar menüsünden WiFi'a girerek “Seçenekler” bölümünden “WiFi Direct” ya da “Kablosuz Doğrudan” kısmına girerek cihazı listeden seçmeniz gerek. Daha sonra transfer etmek istediğiniz dosyaları seçerek gönderebilirsiniz.

BlueTooth ile transfer

Hemen herkesin bildiği bir yöntemdir BlueTooth’la dosya transfer etme yöntemi. Henüz akıllı telefonlar çıkmamışken de bu yöntemle ücretsiz dosya transferi yapılıyordu.Bu yöntem günümüzde diğerlerine göre daha yavaş olsa da mecbur kalındığında kullanılabilir. Bunun için cihazınızda ve bilgisayarınızda BlueTooth olmalı ve her ikisini de aktif etmelisiniz.Daha sonra dosya seçimini yapıp BlueTooth ile göndermeyi seçerek, cihaz seçimi yapıp transfer işlemini başlatabilirsiniz.

AirDroid Uygulaması ile transfer

Oldukça hızlı bir yöntem olan AirDroid ile dosya transfer etmek için mobil cihazınızın rootlu olması gerekiyor ne yazık ki. Uygulama ücretsiz ancak root işlemi gerektirmesi bir dezavantaj. Ancak, telefonunuzu uzun zamandır kullanıyorsanız ve garanti süresi bittiyse root işlemi yapmanız daha iyi olacaktır.

Oldukça kullanışlı ve basit bir arayüze sahip olan uygulamayı, bilgisayarınızdan telefonunuza ya da tam tersi telefonunuzdan bilgisayarınıza dosya transfer etmek için bilgisayarınıza ve telefonunuza kurmanız gerekiyor.

SD kart ile transfer

Seçenkeler arasında oldukça kolay ve zahmetsiz olan SD kart da var. SD kart sayesinde telefondan bilgisayara, bilgisayardan telefona çift yönlü transfer sağlayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)