Android Cihazlarınızda Veri Kullanımını Azaltmanın Yolları

Android Cihazlarınızda Veri Kullanımını Azaltmanın Yolları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

4.5G ülkemizde kullanılmaya başlandı başlayalı internet kotaları da hızla tükenir oldu. 4.5G oldukça hızlı evet ama bu hızı maalesef mobil veri kotasının da hızlı tükenmesine neden oluyor. Hal böyle olunca aylık kotalar ay dolmadan tükeniyor. Siz de kota mağduruysanız Android cihazınızda yapacağınız kolay birkaç ayar ile internet kotanızı daha verimli kullanabilirsiniz. 

Uygulamaların akış kalitesini azaltma

Sürekli olarak veri akışını meşgul eden bazı uygulamalar mevcut. Bu uygulamaların veri kullanım ayarlarında bazı düzenlemeler yaparsanız oldukça tasarruf edersiniz. Bu uygulamalara örnek olarak Snapchat ya da Google Play Music’i verebiliriz. Örneğin Wi-Fi kullanarak akış seçiminde sadece kablosuza bağlıyken akış yayınlanarak mobil veriden tasarruf edilir. Mobil ağların akış kalitesini  mobil veri bağlantısı kullanarak akış yaparken “düşük” seçtiğinizde veri kullanımı daha da azalır. 

Google Chrome veri tasarrufu özelliğini aktifleştirme

Google Chrome’un bu harika veri tasarrufu özelliği ile veri kullanımınızda ciddi bir tasarruf yakalarsınız. Bu özellik açıkken Chrome ziyaret edilen sayfaları indirmeden önce Google sunucularını kullanarak sıkıştırılır. Bu özelliği açmak için; Google Chrome sayfası açın, sağ üst köşede bulunan 3 notaya dokunun ve “Ayarlar”ı seçin. Sonrasında “Veri Tasarrufu” kısmına dokunun ve özelliği etkinleştirin. 

Facebook’tan vazgeçin

En popüler uygulamalardan biri olan Facebook’tan vazgeçmek elbette zor ama ne yazık ki mobil veriyi en çok tüketen uygulamalardan biri de o. Facebook uygulamasından vazgeçip kaldırdığınızda hem mobil verinizin tüketimi hem de şarjınızın tüketimi ciddi bir seviyede fark edecektir. 

Arka plan verisini devre dışı bırakma

Arka plan verileri devre dışı bırakarak tüm uygulamaların arka plan verilerini aynı anda kapatmış olursunuz. Siz uygulamaları kullanmasanız bile, uygulamalar arka planda gereksiz bir veri harcaması yapar. Bu gereksiz tüketimden kurtulmak için; “Ayarlar>Veri kullanımı>Arka plan verisini devre dışı bırak” yolunu izleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)